fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Valentínsky dezert plný prekvapenia: Zamrazte v ňom šperk či iný darček

Máte tip? napíšte nám mailom

Pokiaľ sa chystáte na Valentína prekvapiť svoju polovičku nejakým darčekom, verte, že tým, ktorý vyrobíte zo srdca, spôsobíte väčšiu radosť. Zamrazte svoje láskyplné pusinky s príchuťou malín a roztopí sa vám v náručí aj ta najväčšia ľadová kráľovná. Alebo ľadový princ?

Valentín nie je len komerčný sviatok. Je to deň, kedy sa môžete intenzívne sústrediť na svoje srdce, túžby a priania. Napriek tomu, že existujú názory o tom, že Valentín je len konzumný priestor na nákupy, medzi nami sú aj nadšenci lásky. Presne tak, lásku je potrebné vyjadrovať po celý rok. Ale vytvoriť v tento deň pre svoju polovičku vlastnoručný darček, má isté čaro a kúzelnú moc. Vyskúšajte preto pre svojho miláčika jednoduchý, rýchly a chutný dezert. A ako na to?

Na prípravu mrazených pusiniek budete potrebovať tieto ingrediencie:

250 g Gazdovského jogurtu Hollandia
1 lyžičku práškového cukru
30 kusov malín

Postup:

Jogurt zmiešame s práškovým cukrom, maliny vkladáme po jednej do silikónových formičiek na cukríky a zalejeme ich jogurtom zmiešaným s práškovým cukrom. Opatrne strasieme a necháme zmraziť.

Prečítajte si tiež:
5x zdravé raňajky: Odštartujete deň ovsenými šiškami alebo netradičnou praženicou?

mrazene-pokusenie

TIP Pokiaľ chcete darček doviesť k dokonalosti, môžete pusinky podávať v ľadovej miske s mrazenými kvietkami. Výroba je jednoduchá: do väčšej porcelánovej či plastovej misky nalejte vodu a vložte do nej menšiu misku. Tú zaťažte tak, aby vám vznikla budúca ľadová miska. Teraz je ideálny čas pridať zásoby, ako napríklad kvietky, ktoré vložíte opatrne do vody medzi miskami. Keď už ste s budúcou miskou spokojní, presuňte ju do mrazničky.

Váš večer sa môže stať skutočne nezabudnuteľný, pokiaľ miesto okvetných lístkov zamrazíte aj nejaký šperk, napríklad prsteň.

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií