Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Viete, či kupujete ovocie a zeleninu bez chemikálií? V tomto článku sa to dozviete

Jablká
Vzhľad: Mali by mať veľmi prírodný vzhľad. Povrch by nemal mať poškodenia, tmavé škvrny, stopy parazitov alebo vrúbkovanie. Mali by sme vyberať voňavé jablká strednej veľkosti. Keď je šupka mastná, jablko bolo podrobené chemickému ošetreniu.

Cesnak
Vzhľad: Strúčiky by nemali mať žiadne zelené výhonky alebo miesta. Mali by sme mať na pamäti, že hlávka má byť pružná a suchá a strúčiky by mali byť veľké. Ak má cesnak príliš veľa vrstiev, ešte nie je dozretý.

Huby
Vzhľad: Klobúk by mal byť biely, hladký s matným leskom bez škvŕn alebo zárezov. Blanové pripojenie čiapky k stonke by malo byť v celku.  Mali by sme si zapamätať, že najlepšie huby sú pružné a pevné na dotyk s charakteristickou vôňou.

Zelená kapusta
Vzhľad: Tenké listy jednotnej farby bez tmavých záplat a suchých miest. Zrelá kapusta nemení tvar, keď je stlačená. Keď sú listy príliš tenké, boli naplnené veľkým množstvom dusičnanov.

Karfiol
Vzhľad: Hlava by mala byť bielej alebo jemne žltej farby bez rôznych škvŕn alebo nečistôt. Dôležité je, že hlava by mala byť veľmi pevná.

Hrach
Vzhľad: Jasne zelený struk, s mierne vlhkým vzhľadom.  Skúsme ohýbanie struku na polovicu. Ak nepukne, hrach je starý.

Cibuľa
Vzhľad: Nemali by byť poškodenia na povrchu. Vonkajšie vrstvy by mali byť jasné. Vždy vyberajme cibuľu bez koreňov alebo zelených výhonkov. Dobrá cibuľa by mala byť pevná, suchá a nemala by sa ľahko drviť, keď je stlačená. Jej aróma by mala byť slabá, ale stále ostrá.

Zdroj: brightside.me

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií