Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Vlhová v super-G nezískala ani bod, malé glóbusy brali Švajčiari (foto)

Petra Vlhová skončila v super-G až dvadsiata a nebodovala, v celkovom poradí SP klesla na 4. priečku.

16.3.2023 (SITA.sk) – Švajčiari Lara Gutová-Behramiová a Marco Odermatt sa stali víťazmi záverečného superobrovského slalomu sezóny v seriáli Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní. Obaja sa stali víťazmi hodnotenia disciplíny a za super-G získali malý krištáľový glóbus.

Vlhová klesla nadol

V andorrskom Soldeu triumfovala Gutová-Behramiová o 22 stotín sekundy pred Taliankou Federicou Brignoneovou, tretia skončila s mankom 0,47 sekundy Nórka Ragnhild Mowinckelová.

Rovnaké poradie je aj v hodnotení disciplíny za celú sezónu. Ešte pred štvrtkom bola na čele poradia Talianka Elena Curtoniová, no tá obsadila až desiatu pozíciu a klesla na štvrtý post. Už istá víťazka celého seriálu Američanka Mikaela Shiffrinová bola štrnásta (+1,46 s) a Slovenka Petra Vlhová dvadsiata (+2,08 s).

Keďže 27-ročná Liptáčka nebodovala, v celkovom poradí SP klesla už na 4. stupienok. Na druhú Gutovú-Behramiovú stráca 142 bodov a na tretiu Talianku Federicu Brignoneovú 44 bodov. Body môžu pretekárky získať ešte v obrovskom slalome a slalome.

Odermatt je už istým celkovým víťazom

Medzi mužmi dosiahol Odermatt o 29 stotín sekundy lepší čas ako druhý Rakúšan Marco Schwarz, tretiu priečku obsadil Nór Aleksander Aamodt Kilde (+0,71 s). V hodnotení disciplíny zvíťazil Odermatt o 228 bodov pred Kildem, tretí skončil Rakúšan Vincent Kriechmayr.

V celkovom poradí SP je už istým víťazom Odermatt, pred slalomom a obrovským slalomom má pred Kildem náskok 602 bodov. Tretí je priebežne ďalší nórsky reprezentant Henrik Kristoffersen.

Viac k témam: Svetový pohár 2022/2023 v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: SITA.sk – Vlhová v super-G nezískala ani bod, malé glóbusy brali Švajčiari (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií