fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Zamestnanosť na Slovensku sa nezvýšila len v dvoch z 10 sledovaných odvetví, po pandémii dopĺňa ľudí aj gastro

Počet zamestnancov stúpol hlavne v ubytovaní, o 9,8 percenta a v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev takmer o 8 percent.

Máte tip? napíšte nám mailom

10.2.2023 (SITA.sk) – Zamestnanosť na Slovensku počas minulého roka medziročne vzrástla v ôsmich z desiatich sledovaných odvetví. Počet zamestnancov stúpol hlavne v ubytovaní, o 9,8 percenta a v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev takmer o 8 percent.

Dopĺňajú stavy zamestnancov

Obe tieto odvetvia však podľa štatistikov iba dopĺňajú stavy zamestnancov, o ktorých prišli pre uzatvorenie prevádzok počas pandémie. Počet zamestnancov rástol taktiež v odvetví informácií a komunikácie, o 4,8 percenta a do 3 percent aj vo všetkých zložkách vnútorného obchodu, doprave i stavebníctve. Vybrané trhové služby zamestnávali rovnaký počet osôb ako v roku 2021.

Medziročne menej zamestnancov však mal priemysel, zamestnanosť v tomto odvetví klesla o 0,9 percenta. Informoval o tom Štatistický úrad SR.

Zamestnanosť v gastre vzrástla

V poslednom mesiaci minulého roka zamestnanosť vzrástla medziročne o viac ako 10 percent v ubytovaní a činnostiach reštaurácií a pohostinstiev.

Miernejšie zvýšenie zamestnanosti zaznamenalo aj odvetvie predaja a opravy motorových vozidiel, a to o 4,2 percenta. Úbytok zamestnancov zaznamenal len priemysel, a to o 1,7 percenta. Zamestnanosť v tomto odvetví pritom klesá od marca 2022.

Viac k témam: Priemysel, štatistika, Zamestnanosť na Slovensku
Zdroj: SITA.sk – Zamestnanosť na Slovensku sa nezvýšila len v dvoch z 10 sledovaných odvetví, po pandémii dopĺňa ľudí aj gastro © SITA Všetky práva vyhradené.

Prečítajte si tiež:
Štátnym a verejným zamestnancom od 1. júla porastú platy
Máte tip? napíšte nám mailom
Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií