Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Zemiakové placky

Tradičná kuchyňa našich mám a starých mám sa pomaly vytráca z nášho jedálnička. Aký ľudový názov sa zakorenil vo vašom kraji? Nálesníky, nalešníky, či nálečníky? Nech to už voláte akokoľvek, zaspomínajte a upečte si spolu s nami túto tradičnú pochúťku- zemiakové placky.

Zemiakové placky

Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 3

Ingrediencie:
5 stredne veľkých zemiakov
100 g polohrubej múky
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
soľ, korenie

Postup:
1. Zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame alebo rozmixujeme.

2. Pridáme vajce, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie podľa chuti a múku. Všetko poriadne premiešame.

3. Na oleji rozpálime menšie množstvo oleja. Naberačkou uložíme na panvicu dve-tri kôpky zemiakovej hmoty a rozotrieme ich na placky. Opečieme z každej strany. Upečené placky ukladáme na papierovú utierku, aby vsala prebytočný olej.

4. Výborne chutia potreté kyslou smotanou. Ako prílohu odporúčame zakysané mlieko. Dobrú chuť!

0 1 2 3

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií