Zemiakové placky
Tradičná kuchyňa našich mám a starých mám sa pomaly vytráca z nášho jedálnička. Aký ľudový názov sa zakorenil vo vašom kraji? Nálesníky, nalešníky, či nálečníky? Nech to už voláte akokoľvek, zaspomínajte a upečte si spolu s nami túto tradičnú pochúťku- zemiakové placky.
Zemiakové placky
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 3
Ingrediencie:
5 stredne veľkých zemiakov
100 g polohrubej múky
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
soľ, korenie
Postup:
1. Zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame alebo rozmixujeme.
2. Pridáme vajce, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie podľa chuti a múku. Všetko poriadne premiešame.
3. Na oleji rozpálime menšie množstvo oleja. Naberačkou uložíme na panvicu dve-tri kôpky zemiakovej hmoty a rozotrieme ich na placky. Opečieme z každej strany. Upečené placky ukladáme na papierovú utierku, aby vsala prebytočný olej.
4. Výborne chutia potreté kyslou smotanou. Ako prílohu odporúčame zakysané mlieko. Dobrú chuť!
V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.