Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Poznáte tradičné pochúťky východniarov? Košický kraj hľadá recepty a prosí ľudí o pomoc

Recepty plánujú historicky prvýkrát zozbierať a vydajú ich knižne v publikácii Sto chutí Košického kraja.

21.1.2024 (SITA.sk) – Košický samosprávny kraj (KSK) hľadá tradičné recepty kraja. Ako župa informovala na svojom webe, recepty plánujú historicky prvýkrát zozbierať a vydajú ich knižne v publikácii Sto chutí Košického kraja.

Na obyvateľstvo kraja sa obrátili s prosbou, aby im zaslalo tradičné recepty na obľúbené pochúťky východniarov, ktoré sa pripravujú na Gemeri, Spiši, ale aj Zemplíne a Above. Recepty môžu zasielať do 15. februára na adresu recepty@vucke.sk.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Potrebné je uviesť názov pokrmu, zoznam a množstvo potrebných ingrediencií, ako aj presný návod na prípravu. Taktiež poteší stručný popis tradície prípravy tohto jedla či iná zaujímavosť spájajúca sa s receptom,“ uviedol KSK s tým, že vítaná je i fotografia pokrmu. Prihlasovať možno recepty na akékoľvek jedlo, či už je to polievka, hlavné jedlo, alebo dezert.

„Dobré jedlo má v našej kultúre silné korene, veď napokon raňajky alebo večera sú často jedinou chvíľou počas dňa, ktorú trávi rodina spolu. V roku 2024 oslávi župa 100. výročie svojho založenia, pri tejto príležitosti sme sa rozhodli zozbierať tradičné recepty, bez ktorých si stolovanie nevedia predstaviť východniari už generácie. Keďže doposiaľ takáto kuchárka v našich končinách nevyšla, kniha receptov Sto chutí Košického kraja bude prvou svojho druhu,“ vraví predseda KSK Rastislav Trnka. Publikáciu slávnostne predstavia počas Župných dní v apríli.

Viac k témam: Recepty, tradičné jedlá
Zdroj: SITA.sk – Poznáte tradičné pochúťky východniarov? Košický kraj hľadá recepty a prosí ľudí o pomoc © SITA Všetky práva vyhradené.

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií