Ochránia nás marhule pred rakovinou? Viac v článku.
O rakovine môžeme s určitosťou hovoriť ako o jednej z najobávanejšej a najzákernejšej chorobe na svete, na ktorú zatiaľ nik nevynašiel liek. Dá sa pred touto chorobou chrániť konzumáciou veľkého množstva marhúľ? Marhuľové jadierka sú bohaté na takzvaný vitamín B17, ktorý má protirakovinové účinky. Z týchto jadierok sa následne dá vyrábať olej. Tento olej môžeme prijímať pravidelne, no v malom množstve, keďže vitamín B17 môže byť vo vysokých dávkach pre telo toxický. Obsahuje totiž kyanid, ktorý zabíja rakovinové bunky, no ak ho je veľa, môže telu ublížiť.
Pre zaujímavosť, v niektorých kmeňoch sa prestíž rodiny hodnotil podľa toho, kto mal najväčší počet marhuľových stromov v záhrade.
zdroj: www.badatel.net/