fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

COVID-19: Na Slovensku pribudlo 6 739 pozitívnych ľudí a 66 úmrtí

Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 2 591 618, za predchádzajúci deň pribudlo 4 772 očkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 2 336 040 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 1 034 ľudí. Treťou dávkou sa včera zaočkovalo 9 911 ľudí, dohromady 292 627.

Máte tip? napíšte nám mailom

Na Slovensku za uplynulý deň pribudlo 6 739 ľudí s pozitívnym PCR testom, z viac ako 70 % nebolo zaočkovaných. Čo sa týka antigénového testovania, pribudlo 3 093 pozitívnych, viac ako 72 % z nich sa doteraz nezaočkovalo. Včera bolo ukončených 23 107 RT-PCR vyšetrení a 47 610 antigénnych testov.

Najviac pozitívne testovaných bolo v Bratislavskom kraji

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo v Bratislavskom kraji (1 197), nasleduje Žilinský (1 125), Trenčiansky (920), Prešovský (905), Košický (861), Trnavský (696), Nitriansky (546) a Banskobystrický (489).

Je medzi nimi 3 266 mužov a 3 473 žien. Celkový počet pozitívne testovaných mužov je 295 637 a žien 325 786.

V nemocniciach je hospitalizovaných 3 182 pacientov a potvrdeným ochorením COVID-19. Spomedzi hospitalizovaných nie je vôbec zaočkovaných alebo len čiastočne zaočkovaných takmer 83,03 %. Na JIS je 300 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 258 osôb.

Počet obetí na pľúcnu formu COVID-19 vzrástol o 66 osôb

Počet potvrdených obetí na pľúcnu formu COVID-19 vzrástol o 66 osôb. Celkový počet úmrtí “na Covid” je 13 985 a celkový počet úmrtí “s Covidom” je 2 649.

Prečítajte si tiež:
COVID-19: Pribudlo 620 pozitívne testovaných a 77 úmrtí. Najviac v Žilinskom kraji

Celkový počet ukončených laboratórnych PCR testov doteraz je 4 414 168, pričom takto bolo pozitívne testovaných 621 423. Celkový počet vykonaných Ag testov doteraz je 39 893 792, z čoho bolo pozitívne testovaných 471 281 osôb.

Máte tip? napíšte nám mailom
Zdroj MZSR

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií