Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

COVID-19: Pribudlo 870 pozitívne testovaných a 86 úmrtí

Na Slovensku za uplynulý deň pribudlo 870 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 805 pozitívne testovaných antigénnymi testami. Je to 10,51 % z 8 275 ukončených RT-PCR vyšetrení a 0,42 % z 193 746 antigénnych testov.

Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 870 609, za predchádzajúci deň pribudlo 8 574 zaočkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 298 298 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 9 298 ľudí.

V nemocniciach je hospitalizovaných 2 456 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 2 250 ľudí. Na JIS je 210 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 296 osôb.

Počet potvrdených úmrtí na pľúcnu formu COVID-19 vzrástol o 86 prípadov. Celkový počet úmrtí „na Covid“ je 10 716 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 043.

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo v Žilinskom kraji (266), nasledujú Prešovský (172), Košický (129), Trenčiansky (97), Bratislavský (77), Banskobystrický (60), Trnavský (40) a Nitriansky (29). Je medzi nimi 425 mužov a 445 žien. Celkový počet nakazených mužov je 177 483 a žien 194 555.

Celkový počet ukončených laboratórnych PCR testov doteraz je 2 449 747, pričom takto bolo pozitívne testovaných 372 038 osôb. Celkový počet vykonaných Ag testov doteraz je 26 933 662, z čoho bolo pozitívne testovaných 362 998 osôb.

Celkový počet neaktívnych prípadov je 609 398. Ide o osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 či už s klinickým obrazom alebo bezpríznakovo a od zistenia pozitívneho testu uplynuli 2 až 4 týždne u ambulantne liečených pacientov a 6 týždňov u hospitalizovaných pacientov.

Všetky krajiny sveta prešli vzhľadom na obrovské počty pozitívnych prípadov a chorých osôb na vykazovanie neaktívnych prípadov, nakoľko zisťovanie pretrvávania zdravotných ťažkostí u takéhoto množstva postihnutých osôb nie je reálne možné.

Zdroj MZSR
Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií