fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Na Slovensko mieri výdatný lejak. Na viacerých územiach hrozia povodne

Slovensko čaká nasledujúci víkend veľmi nepriaznivé a upršané počasie. Počasie bude pod vplyvom výškovej tlakovej níže, ktorá prinesie výdatné zrážky, ktoré vyvolajú povodne.

Máte tip? napíšte nám mailom

Po niekoľkých, relatívne stabilných dňoch nás čaká ďalšia vlna nepriaznivého počasia. Nadchádzajúce hodiny totiž budú na Slovensku veľmi upršané a opäť sa rozvodnia vodné toky.

Počasie už v priebehu noci na štvrtok začne ovplyvňovať front, ktorý bude postupovať cez naše územie. Zrážky prinesie už v ranných hodinách a pokračovať budú aj počas štvrtka.

Zrážky by mali byť sústredené do oblasti Žilinského kraja, kde by sa mal vyskytovať prevažne dážď a v priebehu štvrtkového popoludnia sa zrážky čakajú aj na východe Slovenska. Tu sa už môže jednať aj o búrky.

V priebehu štvrtka by na našom území mohlo v oblasti Žilinského kraja spadnúť aj okolo 20 mm zrážok. Tieto úhrny veľa problémov nespôsobia, ale to sa už zmení v piatok.

Počasie totiž v našej oblasti začne ovplyvňovať výšková tlaková níž, ktorá bude mať dominantný vplyv na počasie u nás v priebehu celého piatka a soboty.

Pršať začne v piatok v ranných hodinách a zrážky by mali byť sústredené do oblasti stredného Slovenska a do oblasti Spiša a Gemeru.

Tu by len v priebehu piatka, čiže počas 24 hodín mohlo spadnúť 20 až 40 mm, v oblasti hôr aj okolo 60 mm zrážok.

Prečítajte si tiež:
V pondelok dorazia na Slovensko búrky. Potom sa ochladí

Zrážkam však nebude koniec. Pršať by malo aj počas soboty a opäť by mali byť zrážky sústredené do rovnakých oblastí. Opäť tu tak spadnú desiatky milimetrov zrážok.

Takéto intenzívne a plošné zrážkové úhrny by mohli vyvolať problémy vo viacerých regiónoch nášho územia.

Viac správ o počasí nájdete na iMeteo.sk - Najnovšie informácie o počasí pre Slovensko a svet.
Máte tip? napíšte nám mailom
Zdroj imeteo

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií