Zeleninová polievka s krupicovými haluškami
Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obedu sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Zeleninovú polievku s krupicovými haluškami.
Recept na bohatú zeleninovú polievkú s krupicovými haluškami
Čas prípravy: 40 min.
Počet porcií: 5
Ingrediencie:
- 1 väčšia mrkva
- 1 kaleráb
- 1/2 zeleru
- ružičky brokolice
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2PL masla
- 1 zelená paprika
- petržlenová vňať
- 1,5l vody
- soľ, vegeta
Na halušky:
- 1 vajce
- 4PL pšeničnej krupice
- soľ
Postup:
- Mrkvu, kaleráb a zeler nakrájame na kocky, väčšie časti brokolice rozoberieme na menšie ružičky, papriku pozdĺžne rozkrojíme na dve-tri časti, cibuľu narežeme nadrobno, cesnak roztlačíme čepeľou noža a tiež nadrobno nakrájame.
- Vo väčšom hrnci si speníme na masle cibuľu, pridáme zeleninu a chvíľu ju orestujeme, zalejeme vodou, pridáme roztlačený cesnak, papriku, petržlenovú vňať, ochutíme lyžičkou soli a lyžičkou vegety a necháme 25 minút na menšom ohni variť.
- Medzitým si v miske rozmiešame vajíčko s krupicou, jemne osolíme a necháme chvíľu postáť.
- Tesne pred koncom varenia pridáme po lyžičkách do polievky krupicovú zmes, z ktorej sa nám v polievke uvaria halušky. Necháme povariť ešte 5 minút a odstavíme.