Recept: Zapekané zemiaky s mäsom a kyslou kapustou
Doprajte si výdatné zapekané zemiaky s mäsom a kyslou kapustou.
Milé gazdinky prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obeda alebo večere sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Zapekané zemiaky s mäsom a kyslou kapustou.
K postupu prikladám aj fotografie. Prajeme vám dobrú chuť!
Zapekané zemiaky s mäsom a kyslou kapustou
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 75 minút
Ingrediencie:
1 kg kyslej kapusty
400g údeného mäsa
1 kg zemiakov
soľ
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
Postup:
1. Kapustu premyjeme pod tečúcou vodou, zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny a údené mäso nakrájame na kocky.
2. Mäso a zemiaky zmiešame spolu vo väčšej miske, pridáme olej, lyžičku červenej papriky, trochu čierneho korenia a tiež soľ podľa chuti. Keďže je údenina slaná, solíme opatrne. Všetko spolu dobre premiešame.
3. Kapustu takisto osolíme a ochutíme červenou paprikou a pridáme trochu oleja. Premiešame.
4. Na vymastený plech uložíme na jednu polovicu kapustu a na druhú zemiaky zmiešané s mäsom, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C.
5. Po 40 minútach alobal odstránime a dopečieme ešte 10-15 minút.
TIP: Údené mäso je tiež možné nahradiť kuracími stehienkami. V tom prípade mäso nezmiešame so zemiakmi, ale podľa chuti okoreníme a naukladáme na zemiaky a kapustu.
Inšpirujte sa tiež skvelým receptom na Mäsové guľky z Ikey: Túto populárnu pochúťku si môžete pripraviť aj doma!