Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Recept: Zapekané zemiaky s mäsom a kyslou kapustou

Doprajte si výdatné zapekané zemiaky s mäsom a kyslou kapustou.

Milé gazdinky prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obeda alebo večere sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Zapekané zemiaky s mäsom a kyslou kapustou.

K postupu prikladám aj fotografie. Prajeme vám dobrú chuť!

Zapekané zemiaky s mäsom a kyslou kapustou

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 75 minút

Ingrediencie:

1 kg kyslej kapusty

400g údeného mäsa

1 kg zemiakov

soľ

mletá červená paprika

mleté čierne korenie

Postup:

1. Kapustu premyjeme pod tečúcou vodou, zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny a údené mäso nakrájame na kocky.

2. Mäso a zemiaky zmiešame spolu vo väčšej miske, pridáme olej, lyžičku červenej papriky, trochu čierneho korenia a tiež soľ podľa chuti. Keďže je údenina  slaná, solíme opatrne. Všetko spolu dobre premiešame.

3. Kapustu takisto osolíme a ochutíme červenou paprikou a pridáme trochu oleja. Premiešame.

4. Na vymastený plech uložíme na jednu polovicu kapustu a na druhú zemiaky zmiešané s mäsom, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C.

5. Po 40 minútach alobal odstránime a dopečieme ešte 10-15 minút.

TIP: Údené mäso je tiež možné nahradiť kuracími stehienkami. V tom prípade mäso nezmiešame so zemiakmi, ale podľa chuti okoreníme a naukladáme na zemiaky a kapustu.

Ingrediencie na zapekané zemiaky
Zdroj: Klocher.sk
3
Zdroj: Klocher.sk
Zapekané zemiaky s mäsom a kyslou kapustou
Zdroj: Klocher.sk

Inšpirujte sa tiež skvelým receptom na Mäsové guľky z Ikey: Túto populárnu pochúťku si môžete pripraviť aj doma!

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií