fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Recept: Výborná a jednoduchá domáca pizza

Jednoduchý recept na výbornú domácu pizzu.

Máte tip? napíšte nám mailom

Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obeda alebo večere sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Výborná domáca pizza. Výsledkom budú kúsky chrumkavej „talianskej“ chuťovky, ktorá vám pošteklí chuťové poháriky a zasýti žalúdok. Táto domáca pizza je jednoducho nesmierne chutná a my sa jej doma nevieme nabažiť. Tento a ďalšie chutné recepty nájdete TU.

Domáca pizza

Počet porcií: 4 (dva veľké plechy)
Čas prípravy: 75 minút

Ingrediencie:

  • 450 g hladkej múky
  • 3 PL oleja
  • 1 čl soli
  • kvások: 1 kocka droždia, 3 dcl vody, 1 čl kryštálového cukru
  • paradajkový pretlak
  • oregano
  • rôzne obľúbené suroviny na obloženie

Postup:

  1. Najprv si pripravíme kvások. V teplej vode rozmiešame droždie, cukor a necháme na na teplom mieste vzísť.
  2. Medzitým si do misy preosejeme múku, pridáme soľ, olej a nakoniec kvások.
  3. Dôkladne premiesime, aby sme získali hladké, vláčne cesto, ktoré sa odlepuje od stien misy.
  4. Misu prikryjeme čistou utierkou a dáme do tepla na pol hodinu podkysnúť.
  5. Jemne vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske obe časti rozvaľkáme na veľkosti plechu. Obe cestá uložíme na plechy vystlané papierom na pečenie. Potrieme paradajkovým pretlakom, posypeme oreganom a obložíme ľubovoľnými obľúbenými surovinami (šunkou, kukuricou, šampiňónmi, paradajkami, slaninkou, klobáskou, vajíčkom, syrom…).
  6. Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 180 °C cca 20 minút.
Prečítajte si tiež:
Kysnuté rožky plnené šunkou a syrom -Jedlo pre všetkých maškrtníkov

1

2

3

4

Domáca pizza pred pečením

Hotová domáca pizza

Hotová domáca pizza

Pizza je hotová! Dobrú chuť.

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií