fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Recept: Výborná a jednoduchá domáca pizza

Jednoduchý recept na výbornú domácu pizzu.

Máte tip? napíšte nám mailom

Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obeda alebo večere sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Výborná domáca pizza. Výsledkom budú kúsky chrumkavej „talianskej“ chuťovky, ktorá vám pošteklí chuťové poháriky a zasýti žalúdok. Táto domáca pizza je jednoducho nesmierne chutná a my sa jej doma nevieme nabažiť. Tento a ďalšie chutné recepty nájdete TU.

Domáca pizza

Počet porcií: 4 (dva veľké plechy)
Čas prípravy: 75 minút

Ingrediencie:

  • 450 g hladkej múky
  • 3 PL oleja
  • 1 čl soli
  • kvások: 1 kocka droždia, 3 dcl vody, 1 čl kryštálového cukru
  • paradajkový pretlak
  • oregano
  • rôzne obľúbené suroviny na obloženie

Postup:

  1. Najprv si pripravíme kvások. V teplej vode rozmiešame droždie, cukor a necháme na na teplom mieste vzísť.
  2. Medzitým si do misy preosejeme múku, pridáme soľ, olej a nakoniec kvások.
  3. Dôkladne premiesime, aby sme získali hladké, vláčne cesto, ktoré sa odlepuje od stien misy.
  4. Misu prikryjeme čistou utierkou a dáme do tepla na pol hodinu podkysnúť.
  5. Jemne vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske obe časti rozvaľkáme na veľkosti plechu. Obe cestá uložíme na plechy vystlané papierom na pečenie. Potrieme paradajkovým pretlakom, posypeme oreganom a obložíme ľubovoľnými obľúbenými surovinami (šunkou, kukuricou, šampiňónmi, paradajkami, slaninkou, klobáskou, vajíčkom, syrom…).
  6. Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 180 °C cca 20 minút.
Prečítajte si tiež:
Rýchly obed: Zapekaná brokolica je hotová raz-dva!

1

2

3

4

Domáca pizza pred pečením

Hotová domáca pizza

Hotová domáca pizza

Pizza je hotová! Dobrú chuť.

Máte tip? napíšte nám mailom
Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií