fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Recept: Ovocný nepečený dezert s mascarpone

Máte chuť na niečo sladké? Inšpirujte sa naším sviežim nepečeným dezertom, ktorý vám spríjemní chvíle pohody a oddychu napríklad pri popoludňajšej káve alebo posedení v kruhu rodiny.

Máte tip? napíšte nám mailom

Máte radi sladké dezerty, no nie ste pekárkou alebo pekárom? Existuje mnoho nepečených dezertov, ktoré môžete pripraviť úplne jednoducho a bez zbytočnej námahy. Určite sa nechajte inšpirovať. Tento nepečený dezert je jednoducho neodolateľný.

Základ týchto receptov najčastejšie tvoria piškóty či sušienky. Väčšinou sa jedná skôr o odľahčenejší verzie dezertov (najčastejšie torty, rezy či dezerty do pohára), ktoré sa dopĺňajú rôznymi druhmi ovocia.

Ovocný nepečený dezert s mascarpone

Počet porcií: 12
Čas prípravy: 30 minút+ čas odstatia v chladničke (4 hodiny)
recept na malý plech (23 x 32 cm)

Ingrediencie:

500 g ovocia (v recepte použitý mix čučoriedok, čiernych a červených ríbezlí)
1 dcl ovocnej šťavy alebo ríbezľového džúsu
4 balíky (44 ks) dlhých piškót
1 balenie mascarpone
1 kyslá smotana
1 šľahačková smotana
1 vanilínový cukor
3 čl kryštálového cukru
2 čl citrónovej šťavy

Postup:

1. Najprv si vyšľaháme šľahačkovú smotanu. Získame šľahačku do ktorej pridáme kyslú smotanu zmiešanú s vanilínovým cukrom a mascarpone. Pridáme cukor, citrónovú šťavu a všetko spolu vymiešame na kompaktnú masu.

2. Na dno menšieho plechu rovnomerne naukladáme piškóty a polejeme ich polovicou ovocnej šťavy. Na piškóty rozotrieme polovicu pripraveného krému a rovnomerne naukladáme polovicu pripraveného ovocia. Celý postup zopakujeme ešte raz a dezert uložíme do chladničky. Po cca štyroch hodinách, keď piškóty zmäknú a krém stuhne, môžme náš nepečený dezert opatrne nakrájať mokrým nožom a podávať. Dobrú chuť!

Prečítajte si tiež:
5x recept s malinami: TÚTO tortu bez štipky múky budete milovať!

Ingrediencie na ovocný nepečený dezert s mascarpone 2 3 4 5 6 Hotový ovocný nepečený dezert s mascarpone

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií