Recept: Ovocný nepečený dezert s mascarpone
Máte chuť na niečo sladké? Inšpirujte sa naším sviežim nepečeným dezertom, ktorý vám spríjemní chvíle pohody a oddychu napríklad pri popoludňajšej káve alebo posedení v kruhu rodiny.
Máte radi sladké dezerty, no nie ste pekárkou alebo pekárom? Existuje mnoho nepečených dezertov, ktoré môžete pripraviť úplne jednoducho a bez zbytočnej námahy. Určite sa nechajte inšpirovať. Tento nepečený dezert je jednoducho neodolateľný.
Základ týchto receptov najčastejšie tvoria piškóty či sušienky. Väčšinou sa jedná skôr o odľahčenejší verzie dezertov, najčastejšie torty, rezy či dezerty do pohára, ktoré sa dopĺňajú rôznymi druhmi ovocia.
Ovocný nepečený dezert s mascarpone
Počet porcií: 12
Čas prípravy: 30 minút + čas odstátia v chladničke (4 hodiny)
recept na malý plech (23 x 32 cm)
Ingrediencie:
500 g ovocia (v recepte použitý mix čučoriedok, čiernych a červených ríbezlí)
1 dcl ovocnej šťavy alebo ríbezľového džúsu
4 balíky (44 ks) dlhých piškót
1 balenie mascarpone
1 kyslá smotana
1 šľahačková smotana
1 vanilínový cukor
3 čl kryštálového cukru
2 čl citrónovej šťavy
Postup:
1. Najprv si vyšľaháme šľahačkovú smotanu. Získame šľahačku, do ktorej pridáme kyslú smotanu zmiešanú s vanilínovým cukrom a mascarpone. Pridáme cukor, citrónovú šťavu a všetko spolu vymiešame na kompaktnú masu.
2. Na dno menšieho plechu rovnomerne naukladáme piškóty a polejeme ich polovicou ovocnej šťavy. Na piškóty rozotrieme polovicu pripraveného krému a rovnomerne naukladáme polovicu pripraveného ovocia. Celý postup zopakujeme ešte raz a dezert uložíme do chladničky. Po cca štyroch hodinách, keď piškóty zmäknú a krém stuhne, môžeme náš nepečený dezert opatrne nakrájať mokrým nožom a podávať. Dobrú chuť!