fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Recept: Smotanový zákusok s pomarančovou želatínou

A máme tu pre vás ďalší chutný tip na popoludňajší dezert.

Máte tip? napíšte nám mailom

Najlepšie na ňom je to, že si ho môžete pripraviť na rôzne spôsoby, pridať ovocie, tvaroh alebo zmeniť príchuť želatíny. Je len na vás, akú chuť si zvolíte. My vám prinášame základný (no napriek tomu výborný) recept – smotanový zákusok s pomarančovou želatínou.

Recept na smotanový zákusok s pomarančovou želatínou

Čas prípravy: 1 hodina + čas na chladenie
Počet porcií: 12

Ingrediencie:

Cesto:

  • 4 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 dcl vlažnej vody
  • 1 dcl oleja
  • 1/2 vanilínového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 1/2 prášku do pečiva

Plnka:

  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 1 vanilínový cukor
  • 2 husté kyslé smotany
  • 2 PL práškového cukru

Želatína:

  • 1L pomarančového džúsu (aj z prášku)
  • 2 Zlaté klasy
  • 2 PL kryštálového cukru

Postup:

Cesto:
Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilínovým cukrom do penista. Pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 175°C cca 20 minút.

Plnka:
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom, pridáme kyslé smotany, každú vopred vymiešanú s lyžicou práškového cukru. Zmes vylejeme na vychladnutý korpus a dáme na hodinu do chladničky.

Prečítajte si tiež:
Sezóna sirupov v plnom prúde: Vyskúšate levanduľový či černicový?

Želatína:
V troche pomarančového džúsu rozmiešame Zlaté klasy s cukrom. Zvyšný džús dáme v hrnci zovrieť, pridáme rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme ovocný puding.

Takmer vychladenú želatínu vylejeme na smotanovú plnku a dáme opäť do chladničky stuhnúť. Krájame mokrým nožom. Zákusok je hotový! Dobrú chuť 🙂

1 2 3 4 5 6 Smotanový zákusok s pomarančovou želatínou Smotanový zákusok s pomarančovou želatínou

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií