Recept: Jednoduchá syrová roláda
Syrová roláda z rozvaľkaného syra chutí skvele. Vyskúšajte ďalší fantastický recept od našej čitateľky.
Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave slaného dezertu sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Syrovú roládu.
Recept je naozaj jednoduchý a chutný. Syrová roláda vyzerá skvele nielen na hostine, ale napríklad ako predjedlo pri rodinnom obede alebo na párty ako jednohubky.
K postupu prikladám aj fotografie. Prajeme vám dobrú chuť!
Syrová roláda
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 40 minút
Ingrediencie:
350g tvrdého syra
3 vajcia
3 trojuholníky taveného syra
50g bravčovej šunky nakrájanej na tenké rezančeky
9 celých plátkov bravčovej šunky
soľ
sterilizovaný hrášok
sterilizovaná kukurica
červená kapia
Postup:
1. Najprv si vajíčka uvaríme natvrdo (8-10 min.)
2. Syr vložíme do sáčka, zaviažeme ho a vložíme na 5 minút do vriacej vody.
3. Medzitým si uvarené vajíčka pretlačíme cez mriežku na zemiaky, dôkladne zmiešame s taveným syrom, osolíme a nakoniec pridáme šunkové rezančeky, na jemno nakrájanú kapiu, kukuricu a hrášok. Opatrne premiešame, aby sa hrášok a kapia miešaním neroztlačili.
4. Keď je syr dostatočne mäkký, vyberieme ho z vody, aj zo sáčka a položíme na papier na pečenie, prikryjeme druhým papierom a opatrne rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
5. Vrchný papier odstránime a na rozvaľkaný plát syra naukladáme plátky šunky. Na šunku rozotrieme vajíčkovú zmes a opatrne za pomoci spodného papiera na pečenie stočíme do tvaru rolky.
6. Rolku zabalíme do fólie a necháme v chladničke 1 hod. stuhnúť. Potom nakrájame na plátky a podávame najlepšie s čerstvým pečivom. Syrová roláda je hotová!
TIP: Výborne sa hodí ako predjedlo na slávnostné príležitosti, poteší oko i chuťové poháriky 🙂 Dobrú chuť!