fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Takmer bez námahy! Vyskúšajte 5x recept na skvelé nepečené dezerty

Máte chuť na niečo sladké, no nechce sa vám piecť ? Nechajte rúru vypnutú a napečte bez pečenia. S týmto nepečenými dezertami od známej Slovenskej blogerky Stvory z kuchyne učarujete aj tým najmlsnejším jazýčkom.

Karamelová Pana Cotta

najlepšie nepečené dezerty
Zdroj: Stvory z kuchyne
  • 100 g krupicového cukru + 3 PL vody
  • 300 ml šľahačkovej smotany (ja som použila 200ml 33% a 100ml 40%)
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • 4 ČL práškovej želatiny
  • 100 ml vlažnej vody
  • Orechy na ozdobenie

Postup:

Ako prvé vmiešame do vlažnej vody práškovú želatinu. V hrnci si z cukru a z vody uvaríme karamel, do ktorého vlejeme mlieko a smotanu. Vmiešame želatínovú zmes a dávame pozor, aby neostali žiadne hrudky.

Vzniknutú zmes nalejeme do pohárikov. Ak chceme mať slaný karamel, tak si do vzniknutej zmesy pridáme štipku silu. Poháriky necháme cez noc vychladnúť a na ďalší deň podávame s orieškami.

Čokoládové tiramisu

nepečené koláče
Zdroj: Stvory z kuchyne
  • 4 vaječné žĺtka
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g horkej čokolády
  • 500 g mascarpone
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • podlhovasté piškóty
  • cca 400 ml kávy
  • cca 100 ml čokoládového likéru
  • kakao

Postup:

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme horkú čokoládu a necháme ju vychladnúť. V  miske si zatiaľ do penista vyšľaháme žĺtka s cukrom. Vychladnutú čokoládu primiešame do žĺtkovej zmesy. Do vzniknutej čokoládovej zmesy opatrne primiešavame mascarpone a vyšľahanú šľahačku.

Do vychladnutej kávy zmiešanej s čokoládovým likérom namáčame z oboch strán piškóty a ukladáme ich tesne vedľa seba na plech s rozmerom 22x22cm.

Na prvú vrstvu piškót natrieme polovicu čokoládového krému. Pokračujeme s ukladaním piškót, na ktoré potom navrstvíme druhú polovicu krému. Tiramisu necháme v cez noc v chladničke.

Pred podávaním poprášime tiramisu kakaom.

Nepečený čokoládovo orechový tart

nepečené koláče
Zdroj: Stvory z kuchyne
  • 400 g maslových keksíkov
  • 150 g masla
  • 150 g mletých orechov
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml Karpatskej Brandy KB
  • 200 g čokolády
  • 230 ml smotany na šľahanie
  • 125 g malín

Postup:

Kekse si pomelieme na prach a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmes natlačíme do tartovej formy s priemerom 24 cm s vyberateľným dnom. Necháme zachladiť.

Orechy si zmiešame s cukrom, KB a opatrne rozotrieme na spodok korpusu. Maliny si roztlačíme a navrstvíme na orechy. Necháme zachladiť.

Pripravíme si ganache. Smotanu zahrejeme pod bod varu a vylejeme na čokoládu. Miešame, pokiaľ sa čokoláda úplne nerozpustí a nalejeme do korpusu. Necháme zachladiť do ďalšieho dňa. Dozdobíme ovocím podľa chuti.

Hruškové tiramisu

Zdroj: Stvory z kuchyne
  • cukrárenské piškóty
  • 4 žĺtka
  • 500 g mascarpone
  • 200g krupicového cukru
  • 2 polievkové lyžice KB Karpatskej brandy hruška
  • 2 dcl kávy
  • holandské kakao na posypanie
  • 4 hrušky
  • 1 PL krupicového cukru
  • 50 ml KB Karpatskej brandy hruška

Postup:

Hrušky nakrájame nadrobno. Preložíme ich do hrnca a podlejeme Karpatskou brandy. Pridáme cukor a necháme dusiť do mäkka. Hrušky necháme vychladnúť.

Žĺtka si vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Pridáme mascarpone a prešľaháme.

Kávu zmiešame s Karpatským brandy a necháme vychladnúť.

Piškóty z oboch strán namáčame do kávovej zmesi a ukladáme vedľa seba do pohárov alebo do malého plechu. Na piškóty navrstvíme hrušky a prikryjeme vrstvou mascarpone. Znova pokračujeme vrstvou piškót, hrušiek a mascarpone. Na záver mascarpone vrstvu posypeme vrstvou kakaa.

Necháme vychladiť v chladničke najlepšie cez noc.

Nepečený After Eight Tart

Zdroj: Stvory z kuchyne

Korpus

  • 260 g Bebe Kakaové
  • 130 g masla

Plnka

  • 4 žĺtka
  • 80 g krupicového cukru
  • 400 ml plnotučného mlieka
  • 1 KL sušenej vanilky alebo dužina z jednej čerstvej vanilky
  • 30 g hladkej múky
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 75g + 75g masla
  • 200 g horkej čokolády
  • 200 g šľahačkovej smotany
  • 2 PL mentolového extraktu
  • 1 balík After Eight (voliteľné)

Postup:

Ako prvé si vyrobíme korpus. Kekse si v mixéri podrvíme na drobno, skoro až na prach. Pridáme roztopené maslo a poriadne spolu zmiešame. Formu si vystelieme papierom na pečenie, prípadne potravinovou fóliou. Korpus dáme na 10 minút do mraziaku, aby nám stuhol. Počas toho si pripravíme krém. Žĺtka s cukrom vymiešame do peny a postupne pridávame múku a škrob.

Na sporáku si v hrnčeku zohrejeme mlieko s vanilkou. Akonáhle je mlieko horúce, položíme si hrnček na kraj a za stále miešania začneme prilievať žĺtkovú zmes. Následne vrátime hrnček na sporák a miešame do zhustnutia. Zmes je potrebné neustále miešať, aby sa nám nevytvorili hrudky. Následne primiešame 75g masla. Krém necháme vychladnúť a potom do neho primiešame zvyšné maslo.

Stuhnutý korpus vytiahneme z mraziaku a zalejeme ho vanilkovým krémom. Pre doladenie chuti naukladajte na korpus plátky After Eight a tie následne zalejte krémom. Tart vložte na niekoľko hodín do chladničky a nechajte stuhnúť.

Počas toho si pripravíme mentolovú ganache. Šľahačkovú smotanu zmiešame s mentolovým extraktom, ktorú tesne pred tým ako zovrie vylejeme do misky, kde sme si nachystali nalámanú horkú čokoládu. Vymiešame na hladký krém a vylejeme na stuhnutý tart. Koláč nechajte v chladničke počas noci.

Ak chcete, aby bol koláčik aj esteticky dokonalý, radšej ho urobte ako mini tarty. Pretože sa môže stať, že pri krájaní bude vanilkový krém vytekať.

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií

"