fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Legendárne cukríky, ktoré prežili aj socializmus: Jedinečné BON PARI

Prvá várka cukríkov Bon Pari uzrela svetlo sveta už v roku 1977. Aj po vyše štyridsiatich rokoch si ich jedinečná ovocná chuť vie získať stále nových obdivovateľov.

Prečo práve Bon Pari?

Mať v tej dobe niečo zo západu bolo in, aj preto mal názov cukríkov evokovať atmosféru „západnej“ kvality a luxusu. Pôvodne mali cukríky niesť názov francúzskej metropoly, teda Bon Paris. Avšak kvôli obavám, že im nebude udelená ochranná známka, sa názov skrátil na dnes známe Bon Pari. Tento marketingový ťah však nebol ničím nevšedným. V podniku Sfinx v českom Holešove, kde sa cukríky vyrábajú dodnes, nesú názvy európskych miest aj ďalšie výrobky, ako napríklad Milánska zmes, Viedenský karamel či Parížsky dezert.

Receptúra, ktorá ide s dobou

Výroba ovocných cukríkov na cmúľanie sa za tie roky neustále formovala a vylepšovala. Od začiatku sa však na linke vyrába šesť klasických ovocných príchutí – jahoda, pomaranč, citrón, broskyňa, čierne ríbezle a marakuja. Okrem tohto Original balenia sa neskôr objavili aj iné príchute, ako napríklad super kyslé, lesná zmes či s vitamínom C.

Zdroj: BON PARI

Najzásadnejšou zmenou v celej receptúre však bola náhrada syntetických farbív za zdravšie organické. Čisto prírodné farbivá sú výťažkami z ovocia, ako napríklad jablko, višňa, čierna ríbezľa, baza alebo žihľava, ibištek či dokonca zeleniny, ako mrkva či reďkovka.

POKRAČOVANIE NA DRUHEJ STRANE →

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií