Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Kráľovná je banány s príborom. To preto, aby nevyzerala ako opica

Podľa bývalého kráľovského kuchára kráľovná konzumuje banány s nožom a vidličkou. Uprednostňuje túto techniku, aby nevyzerala „ako opica“. Jej Veličenstvo je známa tým, že sa stravuje veľmi zdravo.

Od obľuby Acai misiek vojvodkyne zo Sussexu až po nechuť princa Charlesa obedovať nás stravovacie návyky kráľovskej rodiny nikdy neprestanú fascinovať.

Nie je žiadnym tajomstvom, že kráľovná si dá gin alebo dva, ale všeobecne sa stravuje veľmi zdravo.

Ako každý, kto sa snaží dosiahnuť cieľ „5-krát do dňa“, aj kráľovná Alžbeta II. si rada vychutnáva svoje ovocie. Prekvapuje nás však trochu nekonvenčná technika, akým spôsobom kráľovná je banány.

Podľa bývalého kráľovského kuchára Darrena McGradyho kráľovná je banány nožom a vidličkou. Šéfkuchár pôvodne odhalil tento kuriózny fakt vo svojej knihe „Eating Royally“.

McGrady (ktorý bol tiež osobným šéfkuchárom princeznej z Walesu) v knihe vysvetľuje, že kráľovná uprednostňuje metódu konzumácie banánov, pri ktorej odreže hornú a dolnú časť, rozreže ho pozdĺž šupky, aby sa dala ľahko odstrániť a nakrája ovocie na malé kúsky, ktoré potom zje vidličkou.

V skutočnosti väčšina ľudí tak či tak neje banány rovnakým spôsobom ako opice – na rozdiel od ľudí opice držia banán pri stonke a jedia odtiaľ, čo väčšina z nás považuje za spodok ovocia.

Napriek láske Jej Veličenstva k banánom McGrady tvrdí, že kráľovná nie je fanúšikom „škrobových jedál“. Radšej si pochutná na ľahkých jedlách, ako sú grilované ryby a zelenina.

Šéfkuchár povedal, že keď momentálne nemajú slávnostnú štátnu večeru, kráľovná má pravidlo „bez škrobu“. Tiež sa vyhýba „zemiakom, ryži alebo cestovinám na večeru“.

Banány však zjavne nie sú príliš škrobnaté na to, aby sa nemohli konzumovať pravidelne – a musia sa jesť s príbormi.

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií