Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Známy nápoj úplne inak: Ochutnali by ste čajové cappuccino?

S čajmi, ale aj najrôznejšími bylinnými odvarmi, sa ľudia stretávajú už celé tisícročia. Tieto nápoje majú nielen širokú škálu liečebných účinkov, sú aj rituálom pre našu dušu, spôsobom socializácie a v neposlednom rade nám prinášajú jedinečný chuťový zážitok. A hoci čaj ako taký z módy nevyjde nikdy, malé “inovácie” v rámci jeho prípravy nezaškodia. Čo poviete? Ochutnajte s nami čajové cappuccino alebo latte!

Sypaný či porciovaný?

V obchodoch je momentálne dostupné množstvo druhov najrôznejších čajov. V prvom rade by sme si však mali “upratať” pojmy. Čajom môžeme oficiálne nazývať len takú zmes, v rámci ktorej prevažujú lístočky bieleho, zeleného alebo čierneho čaju. Ide teda o listy čajovníka – jedine tie sú považované za čaj v pravom zmysle slova. Všetko ostatné sú bylinné, ovocné alebo kombinované zmesi, no to neznamená, že sú menej zaujímavé. Naopak, vďaka nápaditým variáciám aromatických kúskov ovocia, kvetov i korenia, to bude úplne iný zážitok! 

čaj
Zdroj: Klocher

Prejdime však k otázke, ktorú sme si položili vyššie. Aký je rozdiel medzi sypaným a porciovaným čajom? Možno ste sa s polemikou na túto tému v minulosti už stretli. Každý “čajíčkar” by jednoznačne odsúdil čaje vo vrecúškach. Pravdou totiž je, že takto sa predáva menej kvalitný čaj, ktorý je navyše často “obohatený” o látky, ktoré v potravinách nemajú čo hľadať. Navyše, aby čaj rozvinul svoju chuť aj arómu, potrebuje na to priestor. Ten v malom nálevovom vrecúšku rozhodne nemá. Preto, pokiaľ si chcete dopriať skutočný zážitok, porciovaným čajom sa radšej vyhnite a doprajte si tie sypané. Zdá sa vám to nepraktické? Omyl, aj sypané čaje si už viete vylúhovať vo vlastných uzatvárateľných vreckách.

Zdroj: Klocher

Pite čaj úplne inak

Pitie tohto teplého nápoja sa mnohým z nás spája predovšetkým s ránom. Pokiaľ nemáme chuť a možno ani čas raňajkovať, uvaríme si aspoň šálku dobrého čaju a vykročíme do nového dňa. Čaj je však v mnohých kultúrach považovaný za rituál a ľudia si ho doprajú aj v priebehu dňa, napríklad počas stretnutí s priateľmi. Pokiaľ sa vám takéto niečo zdá málo nápadité a radi experimentujete, možno vás zaujme novinka, ktorá v našich končinách zatiaľ veľmi známa nie je. Počuli ste už o čajovom latte alebo cappuccine?

Latte a cappuccino nielen z kávy

Keď sa povie latte alebo cappuccino, koľkým z nás by napadlo niečo iné ako typická káva s mliekom? Zrejme naozaj málokomu. A napriek tomu sa tieto zaujímavé nápoje dajú pripravovať aj oveľa nápaditejšie, napríklad aj v bezkofeínovej podobe. Z čajov! Ide o spôsob prípravy, ktorý je netradičný, no o to zaujímavejší. Hoci sa čaj s mliekom podáva hlavne v Anglicku alebo v niektorých krajinách Ázie, ak ho vyskúšate, jeho jedinečnú chuť oceníte určite aj vy. Veľkou výhodou je, že nikdy nebude “nudný”, pretože si ho viete pripraviť z chuťovo rozmanitých čajových zmesí. Čajové cappuccino alebo latte rozhodne stojí za vyskúšanie!

Zdroj: Zlatea

Doprajte si ho nastudeno

Aj keď za oknami už dávno nie je leto, nikde nie je napísané, že si nemôžeme dopriať osviežujúci chladený nápoj. A nemusí to byť práve miešaný drink plný zbytočného cukru a pridanej chémie. Čo takto kvalitný ľadový čaj? Stačí si vybrať chuť, ktorá vám sadne najviac, prípadne doplniť kvapkou citrónu či medu a vďaka dokonalej kanvici je lahodný nápoj na svete! A pokiaľ by ste plánovali netradične pohostiť aj svojich priateľov, popustite uzdu fantázii a použite ľadový čaj ako základ vlastného koktailu. Ak ho pre ozvláštnenie chuti doplníte aj kvapkou kvalitného rumu, čajová párty sa môže začať!

Zdroj: Klocher

Zdroj: zlatea.sk

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií