Obed, ktorý máte hotový za 2 hodiny – Pečený guľáš
Uvarte si kávu, vezmite dobrú knihu, vyložte si nohy a relaxujte. A o dve hodiny budete mať uvarený, teda pardon-napečený obed pre celú rodinu 🙂
Pečený guľáš
Počet porcií: 6
Čas prípravy: 140 minút
Ingrediencie:
1 kg bravčového stehna
3 paradajky
2 papriky
3 cibule
3 strúčiky cesnaku
1 PL vegety
4 PL Solamylu
3 ČL mletej červenej papriky
3 ČL guľášového korenia
1 ČL soli
1 L vody
Postup:
1. Mäso nakrájame na kocky. Takisto si nakrájame aj paradajky, papriky, cibuľu a cesnak. Pridáme ostatné suroviny a premiešame.
2. Dno zapekacej misy potrieme olejom alebo masťou a vložíme pripravenú zmes. Zalejeme vodou a opäť premiešame.
3. Misu prikryjeme vrchnákom alebo alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 220 °C. Pečieme dve hodiny. Počas tejto doby guľáš nemiešame, nepodlievame ani neodkrývame alobal.
4. Ako príloha sa najviac hodí knedľa alebo cestoviny. Dobrú chuť!
TIP: Kto má rád pikantné, môže pred pečením pridať do zmesi trochu čili.
V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.