Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Obed, ktorý máte hotový za 2 hodiny – Pečený guľáš

Uvarte si kávu, vezmite dobrú knihu, vyložte si nohy a relaxujte. A o dve hodiny budete mať uvarený, teda pardon-napečený obed pre celú rodinu 🙂

Pečený guľáš

Počet porcií: 6
Čas prípravy: 140 minút

Ingrediencie:

1 kg bravčového stehna

3 paradajky

2 papriky

3 cibule

3 strúčiky cesnaku

1 PL vegety

4 PL Solamylu

3 ČL mletej červenej papriky

3 ČL guľášového korenia

1 ČL soli

1 L vody

Postup:

1. Mäso nakrájame na kocky. Takisto si nakrájame aj paradajky, papriky, cibuľu a cesnak. Pridáme ostatné suroviny a premiešame.

2. Dno zapekacej misy potrieme olejom alebo masťou a vložíme pripravenú zmes. Zalejeme vodou a opäť premiešame.

3. Misu prikryjeme vrchnákom alebo alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 220 °C. Pečieme dve hodiny. Počas tejto doby guľáš nemiešame, nepodlievame ani neodkrývame alobal.

4. Ako príloha sa najviac hodí knedľa alebo cestoviny. Dobrú chuť!

TIP: Kto má rád pikantné, môže pred pečením pridať do zmesi trochu čili.

Recept na pečený guľáš
Zdroj: Klocher.sk

1 2 3 4 5 6

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií