fbpx
Veľkonočné šatôčky s údeným stehnom sú skvelá alternatíva na sviatočné raňajky

Veľkonočné šatôčky s údeným stehnom sú skvelá alternatíva na sviatočné raňajky

Veľká noc nám už pomaly klope na dvere, a tak je najvyšší čas predstaviť vám ďalší zaujímavý recept. Tentokrát to budú skvelé veľkonočné šatôčky s údeným stehnom.

Veľkonočné šatôčky s údeným stehnom

Ingrediencie (cca 12ks):

250 g  uvareného Gazdovského stehna Mecom
2 PL masla
2 PL hladkej múky
250 ml teplého mlieka
2 hrste mladého špenátu
100 g strúhaného čedaru
Soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
1 lístkové cesto
1 vajíčko na potretie

Postup:

Údené mäso uvarte v menšom objeme vody s čiernym korením a bobkovým listom a vývar použite na prípravu polievky.

Do panvice si dajte zahrievať 2 PL masla. Keď je maslo roztopené a začína bublať, pridajte za stáleho miešania múku. Miešajte, pokiaľ zmes nezíska jemne žltú farbu, dosoľte. Prilejte teplé mlieko a rozmiešajte do hladka. Varte do bodu varu.

Následne pridajte čierne korenie a muškátový oriešok podľa chuti. Pridajte špenát, zvarte a na záver pridajte na drobno nakrájané údené mäso a čedar. Zmes nechajte vychladnúť.

Vyvaľkané lístkové cesto si rozdeľte na veľké štvorce. Plnku navrstvite na štvorec a preložte rohy do stredu. Na záver potrite vajíčkom a pečte pri 200 stupňoch cca 20 – 25 minút. Podávajte s rukolou poliatou citrónovou šťavou a olivovým olejom.

velkonocne-satocky1

Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.

 

PREČÍTAJTE SI TIEŽ  Smotanový zákusok s pomarančovou želatínou
Google+ Linkedin
Klocher

Autor:

Magazín, ktorý tvoríme spolu