Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Banánová čoko-torta nielen pre malých

Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave narodeninového alebo nedeľného dezertu sa tak už nemusíte trápiť.

K postupu prikladáme aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!

Banánová čoko-torta nielen pre malých

Počet porcií: 12
Čas prípravy: 2 hod.

Ingrediencie (banánový korpus): 

350g polohrubej múky

350g kryštálového cukru

200g tuku na pečenie

5 vajec

5 PL kyslej smotany

2 banány

1 bal. prášku do pečiva

1 bal. vanilínového cukru

štipka soli

Ingrediencie (čokoládový krém):

650 ml mlieka

500g masla

300g kryštálového cukru

200g horkej čokolády

2 banány

4 PL kakaa

2 bal. čokoládového pudingového prášku

60g horkej čokolády na čokoládové hoblinky

Postup (banánový korpus):

1. Najprv si rozpučíme banány. Pridáme k nim kyslú smotanu, vanilínový cukor a dobre premiešame.

2. V druhej väčšej mise vyšľaháme tuk na pečenie spolu s cukrom do peny. Postupne pridáme vajcia a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipkou soli a banánovou zmesou.

3. Cesto vlejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy s priemerom 26 cm a pečieme pri teplote 175°C asi 45-50 minút.

4. Po vychladnutí korpus dlhým nožom (najlepšie však tenkou nitkou) prerežeme na tri rovnaké pláty.

Postup (čokoládový krém):

1. Do hrnca dáme variť 500 ml mlieka. Keď zovrie, vlejeme doňho zvyšné mlieko, v ktorom si vopred rozmiešame pudingové prášky. Uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť.

2. Vo väčšej mise vyšľaháme zmäknuté maslo spolu s cukrom a kakaom do peny.

3. Postupne pridávame pudingovú kašu a rozpustenú čokoládu, a dôkladne vyšľaháme.

4. Pripraveným krémom potrieme prvý plát cesta, naukladáme naň kolieska banánu prikryjeme druhým plátom, postup zopakujeme a takisto potrieme aj tretí plát a boky torty krémom, banány už nedávame. Krémom nešetríme, je ho dosť na celú tortu.

Čokoládové hoblinky:

60g horkej čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli a v tenkej vrstve (1 mm) ju rozotrieme na papier na pečenie. Necháme stuhnúť, najlepšie v chladničke a menším nožom alebo kuchynskou špachtličkou zoškrabeme čokoládovú vrstvu z papiera po častiach v jednom smere. Tak vytvoríme hoblinky, ktoré použijeme na ozdobenie torty. Dobrú chuť!

Ingrediencie

Čoko torta

Čoko torta

Čoko torta

Čoko torta

Ingrediencie

Čoko torta

Na tortu pridáme čokoládové hoblinky

Čoko torta

Inšpirujte sa tiež ďalším sladkým receptom: Narodeninová torta na poslednú chvíľu: Dá sa „upiecť” aj za polhodinu?

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií