Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

COVID-19: Na Slovensku pribudlo 258 pozitívne testovaných a 35 úmrtí

Na Slovensku za uplynulý deň pribudlo 258 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 262 pozitívne testovaných antigénnymi testami. Je to 3,83 % z 6 728 ukončených RT-PCR vyšetrení a 0,23 % z 113 246 antigénnych testov.

Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 1 371 846, za predchádzajúci deň pribudlo 18 386 zaočkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 642 886 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 11 433 ľudí.

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo v Prešovskom kraji (49), nasledujú Trenčiansky kraj (41), Banskobystrický (35), Trnavský (34), Žilinský (34), Košický (32), Nitriansky (18) a Bratislavský (15).

Je medzi nimi 130 mužov a 128 žien. Celkový počet nakazených mužov je 184 933 a žien 202 487.

V nemocniciach je hospitalizovaných 840 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 741 ľudí. Na JIS je 92 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 112 osôb.

Počet potvrdených úmrtí na pľúcnu formu COVID-19 vzrástol o 35 osôb. Celkový počet úmrtí „na Covid“ je 12 203 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 392.

Celkový počet ukončených laboratórnych PCR testov doteraz je 2 759 646, pričom takto bolo pozitívne testovaných 387 420 osôb. Celkový počet vykonaných Ag testov doteraz je 34 041 202, z čoho bolo pozitívne testovaných 381 474 osôb.

Celkový počet neaktívnych prípadov je 683 284. Ide o osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 či už s klinickým obrazom alebo bezpríznakovo a od zistenia pozitívneho testu uplynuli 2 až 4 týždne u ambulantne liečených pacientov a 6 týždňov u hospitalizovaných pacientov. Všetky krajiny sveta prešli vzhľadom na obrovské počty pozitívnych prípadov a chorých osôb na vykazovanie neaktívnych prípadov, nakoľko zisťovanie pretrvávania zdravotných ťažkostí u takéhoto množstva postihnutých osôb nie je reálne možné.

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií