Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

COVID-19: Pribudlo 564 pozitívne testovaných a 36 úmrtí

Na Slovensku za uplynulý deň pribudlo 564 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 524 pozitívne testovaných antigénnymi testami. Je to 8,6 % z 6 557 ukončených RT-PCR vyšetrení a 0,46 % z 114 826 antigénnych testov.

Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 1 046 119, za predchádzajúci deň pribudlo 5 068 zaočkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 466 326 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 13 910 ľudí, informuje MZSR.

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo v Prešovskom kraji (122), nasledujú Košický kraj (99), Trenčiansky (79), Žilinský (76), Banskobystrický (66), Trnavský (46), Bratislavský (40) a Nitriansky (36). Je medzi nimi 274 mužov a 290 žien. Celkový počet nakazených mužov je 182 206 a žien 199 538.

V nemocniciach je hospitalizovaných 1 441 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 1 302 ľudí. Na JIS je 134 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 193 osôb.

Počet potvrdených úmrtí na pľúcnu formu COVID-19 vzrástol o 36 osôb. Celkový počet úmrtí „na Covid“ je 11 647 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 255.

Celkový počet ukončených laboratórnych PCR testov doteraz je 2 611 807, pričom takto bolo pozitívne testovaných 381 744 osôb. Celkový počet vykonaných Ag testov doteraz je 31 385 759, z čoho bolo pozitívne testovaných 374 801 osôb.

Celkový počet neaktívnych prípadov je 661 243. Ide o osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 či už s klinickým obrazom alebo bezpríznakovo a od zistenia pozitívneho testu uplynuli 2 až 4 týždne u ambulantne liečených pacientov a 6 týždňov u hospitalizovaných pacientov. Všetky krajiny sveta prešli vzhľadom na obrovské počty pozitívnych prípadov a chorých osôb na vykazovanie neaktívnych prípadov, nakoľko zisťovanie pretrvávania zdravotných ťažkostí u takéhoto množstva postihnutých osôb nie je reálne možné.

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií