Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

COVID-19: Pribudlo 677 pozitívne testovaných a 53 úmrtí

Na Slovensku za uplynulý deň pribudlo 677 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 574 pozitívne testovaných antigénnymi testami. Je to 9,96 % z 6 796 ukončených RT-PCR vyšetrení a 0,45 % z 128 958 antigénnych testov.

Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 987 555, za predchádzajúci deň pribudlo 6 301 zaočkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 382 953 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 12 818 ľudí.

V nemocniciach je hospitalizovaných 1 731 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 1 603 ľudí. Na JIS je 153 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 234 osôb.

Počet potvrdených úmrtí na pľúcnu formu COVID-19 vzrástol o 53 osôb. Celkový počet úmrtí „na Covid“ je 11 357 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 175.

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo v Prešovskom kraji (144), nasledujú Žilinský kraj (118), Košický (114), Trenčiansky (79), Banskobystrický (76), Trnavský (60), Bratislavský (48) a Nitriansky (38). Je medzi nimi 317 mužov a 360 žien. Celkový počet nakazených mužov je 180 433 a žien 197 717.

Celkový počet ukončených laboratórnych PCR testov doteraz je 2 527 366, pričom takto bolo pozitívne testovaných 378 150 osôb. Celkový počet vykonaných Ag testov doteraz je 29 449 738, z čoho bolo pozitívne testovaných 370 194 osôb.

Celkový počet neaktívnych prípadov je 648 717. Ide o osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 či už s klinickým obrazom alebo bezpríznakovo a od zistenia pozitívneho testu uplynuli 2 až 4 týždne u ambulantne liečených pacientov a 6 týždňov u hospitalizovaných pacientov. Všetky krajiny sveta prešli vzhľadom na obrovské počty pozitívnych prípadov a chorých osôb na vykazovanie neaktívnych prípadov, nakoľko zisťovanie pretrvávania zdravotných ťažkostí u takéhoto množstva postihnutých osôb nie je reálne možné.

Zdroj MZSR
Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií