Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Na Slovensku za uplynulý deň pribudlo 132 pozitívne testovaných a 5 úmrtí

Na Slovensku za uplynulý deň pribudlo 132 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 207 pozitívne testovaných antigénnymi testami. Sú to 2 % z 6 612 ukončených RT-PCR vyšetrení a 0,31 % z 67 392 antigénnych testov.
 

Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 1 601 860, za predchádzajúci deň pribudlo 22 692 zaočkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 759 094 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 5 787 ľudí.

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo v Žilinskom kraji (36), nasledujú Trenčiansky kraj (19), Prešovský (17), Trnavský (15), Nitriansky (14), Bratislavský (12), Košický (10) a Banskobystrický (9). Je medzi nimi 63 mužov a 69 žien. Celkový počet pozitívne testovaných mužov je 185 702 a žien 203 284.

V nemocniciach je hospitalizovaných 623 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 505 ľudí. Na JIS je 54 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 63 osôb.

Počet potvrdených obetí na pľúcnu formu COVID-19 vzrástol o 5 osôb. Celkový počet úmrtí „na Covid“ je 12 301 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 407.

Celkový počet ukončených laboratórnych PCR testov doteraz je 2 805 853, pričom takto bolo pozitívne testovaných 388 986 osôb. Celkový počet vykonaných Ag testov doteraz je 35 116 779, z čoho bolo pozitívne testovaných 383 979 osôb.

Celkový počet neaktívnych prípadov je 723 550. Ide o osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 či už s klinickým obrazom alebo bezpríznakovo a od zistenia pozitívneho testu uplynuli 2 až 4 týždne u ambulantne liečených pacientov a 6 týždňov u hospitalizovaných pacientov.

Všetky krajiny sveta prešli vzhľadom na obrovské počty pozitívnych prípadov a chorých osôb na vykazovanie neaktívnych prípadov, nakoľko zisťovanie pretrvávania zdravotných ťažkostí u takéhoto množstva postihnutých osôb nie je reálne možné.

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií