Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Od 10. mája bude celé Slovensko v ružovej farbe podľa COVID AUTOMATU. Tieto opatrenia sa uvoľňujú

Epidemická situácia na Slovensku sa naďalej zlepšuje, od 10. mája bude celé Slovensko na národnej úrovni v I. stupni varovania (ružovej farbe) podľa COVID AUTOMATU.
V III. stupni varovania (bordovom) budú už len dva okresy, v II. stupni (červenom) bude 33 okresov a I. stupeň varovania (ružová farba) bude platiť v 44 okresoch.

Naďalej klesá počet pacientov v nemocniciach, počet pacientov na umelej pľúcnej ventilácii, ako aj počet nových prípadov – 7-dňový priemer je menej ako 950. Klesol aj počet výjazdov k pacientom s ochorením COVID-19 a znížila sa aj pozitivita testov.

mapa
Mapa okresov podľa farby

III. stupeň varovania: 2 okresy – Myjava a Považská Bystrica

II. stupeň varovania: 33 okresov – Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Bytča, Čadca, Detva, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Ilava, Kežmarok, Kysucké Nové Mesto, Levoča, Martin, Medzilaborce, Nové Mesto nad Váhom, Prešov, Revúca, Ružomberok, Sabinov, Sobrance, Stará Ľubovňa, Svidník, Trenčín, Trnava, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom a Zvolen.

I. stupeň varovania: 44 okresov – Bratislava I.-V., Brezno, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Komárno, Košice I.-IV., Košice-okolie, Krupina, Levice, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Michalovce, Námestovo, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Poltár, Poprad, Prievidza, Púchov, Rimavská Sobota, Rožňava, Šaľa, Senec, Senica, Skalica, Snina, Spišská Nová Ves, Stropkov, Topoľčany, Trebišov, Žilina a Zlaté Moravce.

V dvoch bordových okresoch bude naďalej platiť zákaz vychádzania aj počas dňa, v červených a ružových okresoch bude platiť zákaz vychádzania po 21. hodine. Tiež sa rušia vyhradené hodiny pre seniorov a ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím.

Zdroj MZSR
Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií