Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Recept: Plnená mäsová roláda pre náročnejšie jazýčky

Dnes vám prinášame recept pre trochu náročnejšie jazýčky.

Pri jeho príprave budete potrebovať trochu viac trpezlivosti, ale výsledok stojí za to. Spravte si romantický večer a prekvapte partnera takouto chutnou večerou, veď láska ide cez žalúdok. Skvelá plnená mäsová roláda!

Plnená mäsová roláda

Počet porcií : 4-6
Čas prípravy: 2 hodiny

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového stehna
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 4 ks sušených paradajok
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 50 g bravčovej šunky
  • 50 g syra eidam alebo gouda
  • 5-6 ks malých cibuliek
  • 5-6 strúčikov cesnaku
  • 4 plátky slaninky

Marináda:

  • 1 dcl oleja
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 3 pretlačené strúčiky cesnaku
  • trochu nasekanej čerstvej bazalky
  • 1 PL horčice
  • 1 čl soli
  • 1 čl vegety
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Ostrým nožom rozrežeme mäso na dva rovnaké pláty. Suroviny na marinádu zmiešame v mise, vložíme do nej mäso a premiešame, aby sa marináda dostala všade. Prikryjeme a necháme cez noc (alebo aspoň pár hodín) odležať v chladničke.
  2. Asi pol hodinu pred samotným pečením si pripravíme špenátovú plnku. Na panvici rozpálime lyžicu olivového oleja, pridáme špenát, osolíme a premiešame. Podlejeme malým množstvom vody, prikryjeme a necháme dusiť cca 5 minút. Časť špenátu si môžme nechať ako prílohu k mäsu.
  3. Namarinované pláty mäsa rozložíme na drevenú dosku, na jeden plát rozložíme plátky šunky a syra, na druhý podusený špenát, nakrájané sušené paradajky a parmezán, zrolujeme a hrubšou niťou omotáme, aby sa mäso nerozvinulo.
  4. Na panvici rozpálime menšie množstvo oleja a mäso na ňom zo všetkých strán prudko opečieme.
  5. Vložíme do zapekacej misy vymastenej olejom, pridáme očistenú cibuľu a strúčiky cesnaku podľa chuti, na mäsko poukladáme plátky slaninky, podlejeme 3 dcl vývaru a pečieme 80 minút pri 180 °C.
  6. Po upečení sa roláda opatrne nakrája ostrým nožom a podávame. Ako príloha sa výborne hodí ryža alebo naša veľkonočná plnka (pozri: veľkonočná plnka) A aby ste nezabudli na to najdôležitejšie – na sviečky a pohár červeného vína 🙂 Roláda je hotová. Dobrú chuť!

Mäso na roládu

Ingrediencie

Ingrediencie

Mäso na roládu

Príprava rolády

Plnená mäsová roláda

Príprava rolády

Plnená mäsová roláda

Plnená mäsová roláda

Plnená mäsová roláda

Hotová plnená mäsová roláda

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií