fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Domáca zmrzlina? Prečo nie?! Ako si ju pripraviť doma?

Napadlo ti vyrobiť si zmrzlinu doma? Ak nie, nevadí! S týmto receptom si určite hravo poradíš a môžeš sa pochváliť svojou vlastnou zmrzlinou!

Máte tip? napíšte nám mailom

Hoci si milovník leta, ku ktorému patrí slnko, voda a teplo, potrebuješ sa stále niečim schladiť! Najčastejšie si dáš chladený nápoj alebo svoju obľúbenú zmrzlinu. A čo tak vlastná zmrzlina??

Domáca zmrzlina nepatrí medzi zložité recepty – je to jednoduché a nebude ťa to stáť veľa. Z kuchynských náradí toho nepotrebuješ veľa. Stačí ti sklenená miska, varecha, šľahač a umelá dóza, ktorú dáš neskôr do mrazničky. Na svoju zmrzlinu potrebuješ tieto ingrediencie:

  • Smotana na šľahanie – kyslá smotana je najvhodnejšia pri vanilkovej zmrzline, no pri ovocných zmrzlinách narúša chuť ovocia. Dodáva zmrzline jemnosť a samozrejme krémovú chuť.
  • Mlieko – aby tvoja zmrzlina bola chutná, musíš použiť plnotučné mlieko. Pri použití nízkotučného mlieka môže byť zmrzlina príliš riedka.
  • Cukor – dodá tvojej zmrzline sladkosť. Samozrejme môžeš použiť aj med, či trstinový cukor.
  • Ochucovadlo – pridá tvojej zmrzline konkrétnu chuť. Samozrejme môžeš použiť surové ovocie, ktoré rozmixuješ a pod.
  • Vajcia – dodajú stuhnutie zmesi a pevný tvar, no nie sú nevyhnutné pri výrobe práve tej tvojej zmrzliny.
Prečítajte si tiež:
Zapekané kuracie prsia v smotanovo-syrovej omáčke

Domáca zmrzlina – aký je recept?

Priprav si:

– 1 šálku plnotučného mlieka

– 1 šálku cukru

– 1 šálku pol na pol (polovica šálky mlieko, polovica cukor)

– 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu (zmixované ovocie, samozrejme väčšie množstvo)

– 2 šálky chladenej smotany na šľahanie

– štipku soli

Mlieko si zohrej do bublania a nechaj iba trochu vychladnúť. Následne pridaj vanilkový extrakt, ktorý miešaj dovtedy, pokiaľ sa nerozpustí. Samozrejme miešaj ďalej a pomaly pridávaj ostatné ingrediencie. Všetko sa musí pekne zmiešať a tvoriť jednu hmotu!

Prelej to do misky a vlož do ďalšej misky s chladnou vodou. Hneď, ako masa schladne, misku zakry a daj do chladničky na minimálne 5 hodín. Dodá to tvojej zmrzline lepšie vlastnosti.

Domáca zmrzlina

Po uplynutí času misku vyber a premiešaj svoju nedokončenú zmrzlinu. Potom misku znovu prikry a vlož do mrazničky na cca 2 hodiny.

Neskôr ju vyber, vymiešaj ručným mixérom/šľahačom a znovu vlož do mrazničky. Tvoja zmrzlina musí mrazničku navštíviť podľa tvojho odhadu, závisí to na hustote.

Potom to dochuť nakrájaným ovocím, sušienkami alebo čokoládou, prípadne si ju dozdob vlastnou polevou na zmrzlinu. Vlož do mrazničky, ešte chvíľu vydrž a tvoja vlastná zmrzlina sa môže konzumovať!

Prečítajte si tiež:
Hrášková polievka s mätou a šunkou zaženie hlad a poteší nejedného maškrtníka

Tak šup šup! Vyrob si aj TY tú svoju! 🙂

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií