VIDEO Upečte ich bez váženia: Hrnčekové muffiny máte na stole za pár minút
Hľadáte recept na muffiny? Chutné koláčiky si upečiete raz dva aj vďaka tomu, že suroviny na ich prípravu nemusíte vážiť. Aj v tomto prípade však platí jednoduché pravidlo.
Internetom koluje chutný recept na hrnčekové muffiny zo špaldovej múky. Výhodou týchto muffín je, že na ich prípravu vymeníte biely cukor za trstinový a navyše sú bez lepku.
Muffiny sú obľúbenou pochúťkou nielen pre deti, ale aj pre dospelých a ich prípravu zvládne úplne každý. Pripravte si chutný dezert, raňajky či desiatu. Ako na to?
Budete potrebovať:
Suché ingrediencie:
- 1 hrnček špaldovej múky,
- 1 hrnček drvených ovsených vločiek,
- 1 vanilkový cukor spolu s práškom do pečiva,
- 1 lyžicu mletej škorice,
- 1 hrnček trstinového cukru.
Tekuté ingrediencie:
- 1 hrnček vlažného mlieka,
- 3 vajíčka,
- ½ hrnčekového oleja.
Muffiny môžete doplniť o jablká, banán, sušené brusnice či slivky.
Hrnčekové muffiny – Aký je postup?
V jednej miske si rozmiešame suché prísady a následne v druhej pomocou mixéra rozmixujeme banány spolu s vajíčkom tak, aby vznikla kaša. Následne pridáme olej a mlieko. V prípade, že banán nepoužijeme, rozmixujeme iba tekuté prísady a vzniknutú zmes primiešame k tekutej časti. Podľa chuti môžeme pridať kokos, nastrúhanú čokoládu či 2 jablká, slivky, sušené brusnice či oriešky. Ďalší krok spočíva v tom, že si na plech pripravíme papierové košíčky, ktoré naplníme a pečieme na 175 °C, 15 minút. Z jednej dávky pripravíte až 24 chutných muffinov.
Hotové muffiny môžete ozdobiť postrúhanou čokoládou alebo obľúbenou polevou.