Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

VIDEO Upečte ich bez váženia: Hrnčekové muffiny máte na stole za pár minút

Hľadáte recept na muffiny? Chutné koláčiky si upečiete raz dva aj vďaka tomu, že suroviny na ich prípravu nemusíte vážiť. Aj v tomto prípade však platí jednoduché pravidlo.

Internetom koluje chutný recept na hrnčekové muffiny zo špaldovej múky. Výhodou týchto muffín je, že na ich prípravu vymeníte biely cukor za trstinový a navyše sú bez lepku.

Muffiny sú obľúbenou pochúťkou nielen pre deti, ale aj pre dospelých a ich prípravu zvládne úplne každý. Pripravte si chutný dezert, raňajky či desiatu. Ako na to?

Budete potrebovať:

Suché ingrediencie:

  • 1 hrnček špaldovej múky,
  • 1 hrnček drvených ovsených vločiek,
  • 1 vanilkový cukor spolu s práškom do pečiva,
  • 1 lyžicu mletej škorice,
  • 1 hrnček  trstinového cukru.

Tekuté ingrediencie:

  • 1 hrnček vlažného mlieka,
  • 3 vajíčka,
  • ½ hrnčekového oleja.

Muffiny môžete doplniť o jablká, banán, sušené brusnice či slivky.

Hrnčekové muffiny – Aký je postup?

V jednej miske si rozmiešame suché prísady a následne v druhej pomocou mixéra rozmixujeme banány spolu s vajíčkom tak, aby vznikla kaša. Následne pridáme olej a mlieko. V prípade, že banán nepoužijeme, rozmixujeme iba tekuté prísady a vzniknutú zmes primiešame k tekutej časti. Podľa chuti môžeme pridať kokos, nastrúhanú čokoládu či 2 jablká, slivky, sušené brusnice či oriešky. Ďalší krok spočíva v tom, že si na plech pripravíme papierové košíčky, ktoré naplníme a pečieme na 175 °C, 15 minút. Z jednej dávky pripravíte až 24 chutných muffinov.

Hotové muffiny môžete ozdobiť postrúhanou čokoládou alebo obľúbenou polevou.

 

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií