fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

VIDEO Upečte ich bez váženia: Hrnčekové muffiny máte na stole za pár minút

Máte tip? napíšte nám mailom

Hľadáte recept na muffiny? Chutné koláčiky si upečiete raz dva aj vďaka tomu, že suroviny na ich prípravu nemusíte vážiť. Aj v tomto prípade však platí jednoduché pravidlo.

Internetom koluje chutný recept na hrnčekové muffiny zo špaldovej múky. Výhodou týchto muffín je, že na ich prípravu vymeníte biely cukor za trstinový a navyše sú bez lepku.

Muffiny sú obľúbenou pochúťkou nielen pre deti, ale aj pre dospelých a ich prípravu zvládne úplne každý. Pripravte si chutný dezert, raňajky či desiatu. Ako na to?

Budete potrebovať:

Suché ingrediencie:

  • 1 hrnček špaldovej múky,
  • 1 hrnček drvených ovsených vločiek,
  • 1 vanilkový cukor spolu s práškom do pečiva,
  • 1 lyžicu mletej škorice,
  • 1 hrnček  trstinového cukru.

Tekuté ingrediencie:

  • 1 hrnček vlažného mlieka,
  • 3 vajíčka,
  • ½ hrnčekového oleja.

Muffiny môžete doplniť o jablká, banán, sušené brusnice či slivky.

Hrnčekové muffiny – Aký je postup?

V jednej miske si rozmiešame suché prísady a následne v druhej pomocou mixéra rozmixujeme banány spolu s vajíčkom tak, aby vznikla kaša. Následne pridáme olej a mlieko. V prípade, že banán nepoužijeme, rozmixujeme iba tekuté prísady a vzniknutú zmes primiešame k tekutej časti. Podľa chuti môžeme pridať kokos, nastrúhanú čokoládu či 2 jablká, slivky, sušené brusnice či oriešky. Ďalší krok spočíva v tom, že si na plech pripravíme papierové košíčky, ktoré naplníme a pečieme na 175 °C, 15 minút. Z jednej dávky pripravíte až 24 chutných muffinov.

Prečítajte si tiež:
Jesenné plodiny, ktoré vás zahrejú a pomôžu schudnúť

Hotové muffiny môžete ozdobiť postrúhanou čokoládou alebo obľúbenou polevou.

 

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií