Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Spríjemnite si dnešný deň chutným jablkovým koláčom

Prajeme vám krásny a pohodový deň napríklad aj pri tomto chutnom jablkovom koláčiku s vôňou jesene. Pripravte si ho aj vy doma a vychutnajte si ho spolu s nami 😉

Jablkový koláč

Počet porcií: 8
Čas prípravy: 1 hodina

Ingrediencie (cesto):

  • 400 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 150 g práškového cukru
  • 2 vajcia

Jablková plnka:

  • 1 Zlatý klas
  • 1 kg postrúhaných jabĺk
  • 1 vanilínový cukor
  • 1/2 čl mletej škorice

Postup:

1. Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme maslo, vajcia a cukor a vypracujeme cesto.

2. Cesto rozdelíme na dve časti. Podľa veľkosti plechu si vystrihneme papier na pečenie a prvú polovicu cesta rovnomerne rozvaľkáme na celú dĺžku papiera. Cesto sa môže lepiť, takže si ho pri vaľkaní posypávame podľa potreby múkou.

3. Plech si vystelieme papierom na pečenie a pripravený plát naň opatrne prenesieme tak, že ho prevrátime cestom dole a papier, na ktorom sme cesto vaľkali z neho opatrne stiahneme.

4. Postrúhané jablká pustia šťavu. Tú ale nezlievame. Do jabĺk pridáme Zlatý klas a dôkladne premiešame. Pri pečení tak všetka šťava ostane v koláči a chytí príjemný vanilkový nádych. Jablká rovnomerne naukladáme na prvý plát cesta. Posypeme vanilínovým cukrom, škoricou, prípadne ešte kryštálovým cukrom, ak sú použité jablká kyslejšie.

5. Rovnakým postupom, akým sme si pripravili prvý plát cesta, si pripravíme aj druhý. Takisto ho opatrne prevrátime na jablkovú plnku a papier stiahneme. Cesto na niekoľkých miestach popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 175°C cca 25 minút, kým nechytí zlatistý nádych.

6. Keď koláč vychladne, posypeme ho práškovým cukrom, nakrájame a podávame.

1 2 3 4 5 6 7 8

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií