fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Spríjemnite si dnešný deň chutným jablkovým koláčom

Máte tip? napíšte nám mailom

Prajeme vám krásny a pohodový deň napríklad aj pri tomto chutnom jablkovom koláčiku s vôňou jesene. Pripravte si ho aj vy doma a vychutnajte si ho spolu s nami 😉

Jablkový koláč

Počet porcií: 8
Čas prípravy: 1 hodina

Ingrediencie (cesto):
400 g hladkej múky
250 g masla
1/2 balenia prášku do pečiva
150 g práškového cukru
2 vajcia

Jablková plnka:
1 Zlatý klas
1 kg postrúhaných jabĺk
1 vanilínový cukor
1/2 čl mletej škorice

Postup:
1. Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme maslo, vajcia a cukor a vypracujeme cesto.

2. Cesto rozdelíme na dve časti. Podľa veľkosti plechu si vystrihneme papier na pečenie a prvú polovicu cesta rovnomerne rozvaľkáme na celú dĺžku papiera. Cesto sa môže lepiť, takže si ho pri vaľkáni posypávame podľa potreby múkou.

3. Plech si vystelieme papierom na pečenie a pripravený plát naň opatrne prenesieme tak, že ho prevrátime cestom dole a papier, na ktorom sme cesto vaľkali z neho opatrne stiahneme.

4. Postrúhané jablká pustia šťavu. Tú ale nezlievame. Do jabĺk pridáme Zlatý klas a dôkladne premiešame. Pri pečení tak všetka šťava ostane v koláči a chytí príjemný vanilkový nádych. Jablká rovnomerne naukladáme na prvý plát cesta. Posypeme vanilínovým cukrom, škoricou, prípadne ešte kryštálovým cukrom, ak sú použité jablká kyslejšie.

Prečítajte si tiež:
Bez nich ani ranu! 7 domácich dipov, ktoré sa hodia (nielen) na grilovačku

5. Rovnakým postupom, akým sme si pripravili prvý plát cesta, si pripravíme aj druhý. Takisto ho opatrne prevrátime na jablkovú plnku a papier stiahneme. Cesto na niekoľkých miestach popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 175°C cca 25 minút, kým nechytí zlatistý nádych.

6. Keď koláč vychladne, posypeme ho práškovým cukrom, nakrájame a podávame.

1 2 3 4 5 6 7 8

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií