fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Teplota dnes vystúpi nad +10 °C. Na severe a východe bude snežiť

Počasie počas štvrtkového dňa rozdelí naše územie na dve časti. Kým na západe bude teplejšie a len minimálne sa vyskytnú prehánky, na strednom a východnom Slovensku treba počítať najmä z rána so snežením, zmiešanými prehánkami a tu bude aj chladnejšie.

Máte tip? napíšte nám mailom

Počasie u nás bude ovplyvňovať frontálny systém, ktorý postúpi z karpatskej oblasti ďalej na východ. Zároveň sa od severu nad Pobaltie a Bielorusko presunie tlaková výš.

Štvrtok preto prinesie oblačné až zamračené počasie, pričom miestami môže byť dokonca hmlisto. V južnej polovici územia bude časom oblačnosti menej.

Na severe a východe však zrána a dopoludnia treba počítať miestami so snežením, alebo sa vyskytne dážď so snehom či mrholenie. Počas dňa však aj tu budú zrážky ustávať.

Takéto počasie bude priať na strednom a východnom Slovensku tvorbe poľadovice a vylúčené nie sú ani hmly. Na cestách si preto dávajte pozor a radšej jazdite obzvlášť opatrne.

Teploty oproti včerajšku mierne porastú, najmä v chladnejších oblastiach. Maximálna denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí od 0 °C do +5 °C. Na západe a v západnej časti Banskobystrického kraja bude teplejšie, a to od +5 °C do +10 °C.

Fúkať bude severozápadný až severný vietor rýchlosťou 3 až 8 m/s, ktorý bude postupne slabnúť. Na strednom Slovensku sa očakáva dokonca len slabý vietor.

Prečítajte si tiež:
Pozrite si zasnežené Slovensko - Slovensko zasypáva sneh

Výraznejšia zmena počasia nás nečaká ani v ďalších dňoch. V noci bude mrznúť a počas dňa teplota vystúpi do +10 °C, pričom rátať bude treba s prehánkami či mrholením.

Viac o počasí v ďalších dňoch si môžete pozrieť v predpovedi.

Viac správ o počasí nájdete na iMeteo.sk - Najnovšie informácie o počasí pre Slovensko a svet.
Máte tip? napíšte nám mailom
Zdroj imeteo

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií