Top 10 spôsobov, ako si vyzdobiť byt na Veľkú noc
Veľkonočné sviatky patria k tým najvýznamnejším kresťanským sviatkom. Takto si počas nich môžete spríjemniť bývanie.
1) Prvý dojem môžete na návštevu spraviť ešte pred vstupom do vášho bytu alebo domu. Podarí sa vám to napríklad takýmto jarným vencom na vchodových dverách.
2) Ak máte chuť, na ničo viac veľkonočné, určite s vám bude páčiť aj druhý veniec. Je jednoduchší, ale rovnako krásny. Stačí zopár kuriatok, obyčajný veniec a taviacu pištoľ.
3) Ďalšou, veľmi obľúbenou dekoráciou sú rôzne halúzky ovešané maľovanými vajíčkami. Je to príjemný a elegantný prvok, ktorý osvieži monotónne prostredie bytu.
4) Halúzky nemusíte ozdobiť maľovanými vajíčkami. Ak máte šikovné ruky, určite pre vás nebude ťažké vytvoriť aj takéto zaujímavé papierové vajíčka.
5) Namiesto vajíčok však môžete použiť niečo iné. Napríklad farebné stuhy alebo zvieratká. Môžete si vyrobiť aj takého halúzky s malými kuriatkami.
6) Ak máte dom plný detí, určite ich do týchto kreatívnych prác zatiahnite tiež. Môžete s nimi vyrobiť rôzne ozdôbky, vrátane takýchto zajačikov na stenu.
7) Ak si potrpíte na eleganciu, určite vám odporúčam vyskúšať aj tento nápad. Vyzerá jednoducho a sviežo. Určite vnesie do vášho bytu skvelú atmosféru.
8) Ak chcete niečo milé, rýchle a veselé, týmto nič nepokazíte. Rozkošné nádobky v podobe zajaca či sliepky osloví dospelých a aj deti. Za pokus nič nedáte.
9) Návštevu určite ohúrite aj takýmto stolovaním. Vajíčko so zajačími ušami zo servítky vyzerá milo a zároveň elegantne. Jednoznačne to stojí za vyskúšanie.
10) A ako bonus pridávame recept na tieto rozkošné sušienky. 100 gramov mäkkého masla vymiešame s 200 gramami cukru. Pridáme jedno vajce, 80 mililitrov mlieka a pol lyžičky prášku do pečiva. Všetko vymiešame a pridáme 400 gramov múky. Miešaním získame elastické cesto, ktoré rozvaľkáme na asi 7 až 10 milimetrov. Pomocou formičiek vykrojíme rôzne tvary a ukladáme ich na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 15 minút, kým nezačnú okraje sušienok tmavnúť.