fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Týchto 6 tipov pomáha Japonkám zostať chudými! Praktizuješ niektorý z nich aj ty?

Máte tip? napíšte nám mailom

Japonské ženy sú považované za jeden z najkrajších a najelegantnejších žien sveta. V 30-tke vyzerajú na 18, v 40-tke na 25 a okrem toho žijú najdlhšie. Aj preto sa dnes pozrieme sa na stravovanie a životný štýl Japoniek, ktoré môžu byť zaujímavé a užitočné aj pre nás.

1. Bohatá a vyvážená strava

Ide o mylnú predstavu, že Japonky jedia len sushi. Ich strava je rôznorodá: preferujú ryby, riasy, ryžu, zeleninu, sóju, ovocie a zelený čaj. Japonska strava je univerzálna a hlavne vyvážená, takmer bez vysoko kalorických a nezdravých potravín.

Veľký význam má pre ne čerstvosť potravín, zvyčajne konzumujú produkty dozrievajúce v čas. Sezónne ryby sú tiež vhodnejšie. Počasie je pre ne tiež veľmi dôležité: v zime jedia horúce polievky a pijú horúce nápoje, majú mäso a ryby. V horúcom lete však preferujú studené polievky, morské plody a šalát.

8989010-photo02-1484118172-650-0656441b54-1484556221

2. Metóda varenia

Japonky varia svoje jedlo zvyčajne dusením, grilovaním, parením alebo vyprážaním na špeciálnej panvici s minimálnym množstvom oleja. Výsledkom týchto metód je, že potraviny si zachovávajú svoje nutričné hodnoty.

Prečítajte si tiež:
Nemecké Missky ukážu viac svoje osobnosti ako telá. V plavkách ich neuvidíme

Zeleninový vývar je obľúbeným základom pre mnoho jedál. Japonky sú opatrné s korením, nedávajú ho veľa, aby nedošlo k záťaži pečene, žalúdka a obličiek. Podstatou japonskej kuchyne je prírodná krása, farba a chuť.

8989060-p1180681-1024x768-1484135833-650-061b48e698-1484556221

3. Kultúra jedenia

Stravovanie je pre Japoncov rituál. Jedia pomaly, malé kúsky, pomáhajú im v tom malé porcie a taniere. Usilujú sa udržať prirodzenú chuť a vzhľad potravín, preto ich zdobia len zriedka.

Rôzne jedlá na jednom tanieri sú zlou voľbou, pretože každé jedlo by malo mať svoje vlastné miesto. Tanier nemajú nikdy plný až po okraj. Musíme uznať, že takýmto spôsobom sa určite neprejedia.

8989110-kkk_3631-1484125074-650-f4c79d8a02-1484556221

Pokračovanie článku nájdete na druhej strane…

Japonské ženy sú považované za jeden z najkrajších a najelegantnejších žien sveta. V 30-tke vyzerajú na 18, v 40-tke na 25 a okrem toho žijú najdlhšie. Aj preto sa dnes pozrieme sa na stravovanie a životný štýl Japoniek, ktoré môžu byť zaujímavé a užitočné aj pre nás.

4. Ryža miesto chleba

Ryža je podstatnou časťou každého jedla a je varená bez masla a soli. Takže, absencia múčnych potravín im pomáha udržať sa chudými.

Prečítajte si tiež:
Odlakovač na nechty s acetónom alebo bez - ktorý používať?

8989210-e3-1484121839-650-5fc5c7adb4-1484556221

5. Raňajky sú hlavným jedlom dňa

Aj u nás sú považované raňajky za hlavné jedlo dňa. Niektorí však vedú spory, že to je obed. V Japonsku sú najdôležitejším jedlom dňa raňajky. Tie obsahujú niekoľko jedál: bežne ryby, ryžu, omeletu, misu polievku, sóju a jedlo so zeleninou, morské riasy a čaj.

8989160-japonskaja_sistema_pitanija8-1484117764-650-083e65aaa9-1484556221

6. Žiadne sladkosti ako dezert

Dezert je zriedkavý. Japonci majú odlišné očakávania od sladkostí ako my, nejedia žiadne koláče. Dokonca aj zmrzlinu majú vyrobenú z ryže (mochi).

Japonské dezerty sú všeobecne s nízkym obsahom tuku, cukru, čo by nám (mnohým) nebolo pravdepodobne po chuti. Avšak, Japonky sú chudé a nemusia riešiť tuk na bruchu.

8988960-pirozhnye-moti1-1484134186-650-bcd14bd3c8-1484556221

Zdroj: brightside.me

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií