Recept na skvelý čokoládovo – ovocný cheesecake
My vám prinášame recept na chutný a krásny koláč, ktorý je sladký, ale zároveň svieži. Jeho príprava sa môže niekomu zdať náročnejšia, ale zvládnuť sa to dá a za výsledok to určite stojí! Tak šup-šup do záhrady (alebo do potravín :)) po ovocie a ideme si spoločne prejsť recept od Patris a Stanleyho z We lift together – recept na čokoládovo – ovocný cheesecake.
Korpus: (forma s priemerom 16cm)
100g vločiek
40g kokosového oleja
20g medu
Plnka:
400g jemného tvarohu
150g horkej 80% -nej čokolády
20g stévie
čerešne (alebo iné letné ovocie)
Postup:
1. Najprv upečieme korpus. Všetky suroviny naň zmiešame dokopy – vznikne nám veľmi hustá hmota. Tú natlačíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Korpus dáme piecť na 10-15 min (kým vločky nebudú zlatisto-hnedej farby) na 180°C.
2. Potom si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a tvaroh zmiešame so stéviou. Keď nám čokoláda mierne vychladne, primiešame ju k tvarohu. Pozor, toto musí byť rýchle, pretože čím viac sa čokoláda ochladzuje, tým viac tuhne. Rýchlo to vylejeme na korpus a uhladíme. Nakoniec navrch poukladáme ovocie.
3. Hotový cheesecake môžeme, ale nemusíme dať stuhnúť do chladničky – je to na vás. Podávame ho pri izbovej teplote.
Zdroj: welifttogether.com