fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Recept: Špenátové halušky so syrovou omáčkou

Máte chuť na rýchle, ale zároveň ľahké a zdravé jedlo? Pripravte si spolu s nami tieto výborné špenátové halušky.

Máte tip? napíšte nám mailom

Halušky – tradičná vychýrená delikatesa. Ich príprava je pre niekoho hračka, pre iného výzva na popasovanie. Spýtajte sa na recept mamky, babky či šikovnej susedky. Každá ochotne prezradí zoznam ingrediencií, no presný pomer už nevie. Prečo? Lebo majú kopec praxe a robievajú haluštičky od oka.

Ak ste teda milovníkom špenátu a halušiek, nemáte nad čím rozmýšľať. Táto kombinácia chutí je skrátka skvelá! Tak šup haluška do bruška – Výborné špenátové halušky so syrovou omáčkou!

Recept na špenátové halušky so syrovou omáčkou

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie-cesto:

  • 1 balenie mrazeného špenátu (400 g)
  • 2 vajcia
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 čl soli

Ingrediencie – syrová omáčka:

  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 ks taveného syra v črievku
  • 60 g syra Niva
  • 1/2 čl soli
  • 1/2 čl vegety
  • štipka kari korenia

Postup:

  1. Rozmrazený špenát zmiešame s múkou, soľou a vajíčkami a vytvoríme hustejšie cesto.
  2. Pomocou haluškového sita z neho vytvoríme halušky, ktoré hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme cca 5-7 minút. Precedíme cez sitko s menšími otvormi a necháme odkvapkať.
  3. Na omáčku si v menšom hrnci zohrejeme smotanu s taveným syrom a nivou, ochutíme soľou, vegetou, karí a dôkladne rozmiešame, aby nám v omáčke neostali hrudky.
  4. Uvarené halušky rozdelíme na taniere, polejeme teplou syrovou omáčkou, ozdobíme zeleninou, prípadne lístkom čerstvej bazalky, a podávame. Dobrú chuť.
Prečítajte si tiež:
Sezóna zavárania je v plnom prúde: TOTO sú tipy a triky na najlepšie džemy a marmelády

2

2

Špenátové halušky so syrovou omáčkou

4

Špenátové halušky so syrovou omáčkou

Hotové špenátové halušky so syrovou omáčkou! 🙂

Máte tip? napíšte nám mailom
Zdroj instagram

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií