fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

VČELOBAL: Predstavujeme vám ekologickú (a štýlovú) verziu plastovej fólie či mikroténových vreciek

Stále častejšie sa hovorí o dopade plastov na našu planétu. Nielen oceány sú plné tohto nerecyklovateľného odpadu, ale, bohužiaľ, aj naše rieky, lesy, mestá aj ulice.

Pohľad na to je skutočne otrasný – ľudia (ktorí to všetko zapríčinili) sa v niektorých častiach sveta doslova brodia v mori cez tony odpadu.

https://www.facebook.com/matthew.doming.1/videos/553900718360840/

 

I keď vzniká mnoho iniciatív a organizácií, bojujúcich proti plastom (napríklad zákaz slamiek či jednorazových plastov, zálohovanie plastových fliaš atď.), treba hľadať riešenia aj vo vlastnej domácnosti. A začať od seba.

Ako proti tomu bojovať?

Mnohí z nás sa snažia limitovať „sáčky“ tým, že ich nevyhodia hneď po prvom použití. Opakovane do nich balia potraviny či iné veci. Vieme ale, že stačí málo a roztrhnú sa, zašpinia, a preto ich, prirodzene, hneď šupneme do koša.

Práve z tohto dôvodu vám predstavujeme parádny slovenský produkt. Nie, neplatia nám reklamu, len sme skrátka nadšení.

Slovenský VČELOBAL je alternatívou jednorazovej plastovej fólie, ktorá nám často robí nervy tým, že sa ťažko „odmotáva“, lepí a trhá. A po zjedení rožka putuje do koša. So Včelobalom to je úplne iné.

Prečo VČELOBAL?

  • Je 100 % prírodný – obrúsky neuvoľňujú žiadne škodlivé chemikálie a ich používaním znižujete množstvo plastov na skládkach a v našich vodách.
  • Je priľnavý – skvelá alternatíva k použitiu jednorazovej plastovej fólie.
  • Je opakovane použiteľný – obrúsky sa ľahko čistia, stačí ich utrieť alebo opláchnuť vlažnou vodou. Navyše Včelobal je možné “obnoviť” aj doma. Medzi dva papiere na pečenie vložte Včelobal a párkrát prežehlite teplou (nie horúcou) žehličkou. Ak máte doma 100-percentný včelí vosk, môžete jemne nastrúhať zopár gramov na poškodené miesta a zažehliť.
  • Je kompostovateľný – na konci svojho produktívneho života sa Včelobal môže využiť ako súčasť vášho kompostu.

POKRAČOVANIE NA DRUHEJ STRANE →

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií