fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Zapekané kuracie prsia v smotanovo-syrovej omáčke

Kuracie mäso je surovina nenáročná na prípravu. Dnes sme sa preto rozhodli ukuchtiť niečo fajnové, rýchle a ľahké – Zapekané kuracie prsia v smotanovo-syrovej omáčke

Máte tip? napíšte nám mailom

Recept na zapekané kuracie prsia v smotanovo-syrovej omáčke

Čas prípravy: 75 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie:

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 200 ml smotany na varenie
  • 120 g syra Niva
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1/2 čl muškátového orieška
  • 1/2 čl soli
  • 1/2 čl čierneho mletého korenia
  • 1/2 čl karí korenia
  • 1 čl vegety
  • 100 ml vývaru
  • 1 strúčik cesnaku

Postup:

  1. Vo väčšej mise zmiešame obe smotany, pridáme nakrájanú nivu, soľ, vegetu, čierne korenie, karí, muškátový oriešok, pretlačený cesnak, lyžicu pretlaku a vývar. Poriadne premiešame.
  2. Kuracie prsia umyjeme a prerežeme na menšie kúsky. Uložíme ich do zapekacej misy a prelejeme smotanovou zmesou. Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme 1 hodinu.
  3. Podávame s ryžou, hranolkami a zeleninovým šalátom. Prajeme dobrú chuť!

kuracie-prsia1

kuracie-prsia2

kuracie-prsia3

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií