Zapekané kuracie prsia v smotanovo-syrovej omáčke
Kuracie mäso je surovina nenáročná na prípravu. Dnes sme sa preto rozhodli ukuchtiť niečo fajnové, rýchle a ľahké – Zapekané kuracie prsia v smotanovo-syrovej omáčke.
Recept na zapekané kuracie prsia v smotanovo-syrovej omáčke
Čas prípravy: 75 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie:
- 4 ks kuracích pŕs
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 200 ml smotany na varenie
- 120 g syra Niva
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 1/2 čl muškátového orieška
- 1/2 čl soli
- 1/2 čl čierneho mletého korenia
- 1/2 čl karí korenia
- 1 čl vegety
- 100 ml vývaru
- 1 strúčik cesnaku
Postup:
- Vo väčšej mise zmiešame obe smotany, pridáme nakrájanú nivu, soľ, vegetu, čierne korenie, karí, muškátový oriešok, pretlačený cesnak, lyžicu pretlaku a vývar. Poriadne premiešame.
- Kuracie prsia umyjeme a prerežeme na menšie kúsky. Uložíme ich do zapekacej misy a prelejeme smotanovou zmesou. Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme 1 hodinu.
- Podávame s ryžou, hranolkami a zeleninovým šalátom. Prajeme dobrú chuť!