fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Eskimo rezy – zvládne ich aj kuchár-začiatočník!

Máte tip? napíšte nám mailom

A máme tu ďalší recept od našej malej čitateľky Nellky. Tieto Eskimo rezy vám pripomenú známy nanuk a podobne tak vás aj osviežia 🙂

Eskimo rezy

Čas prípravy: 60 minút
Počet porcií: 8-10

Ingrediencie:

Cesto:

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 vanilínového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 2 PL kakaa

Krém:

  • 500 ml mlieka
  • 2 kokosové pudingy
  • 1 balenie syra Ricotta
  • 2 PL masla
  • 5 PL práškového cukru
  • 1 kyslá smotana

Poleva:

  • 60 g čokolády na varenie
  • 1 PL masla

Postup:

1. Vajíčka vyšľaháme s kryšt. a vanilínovým cukrom do penista, pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakao a vymiešame hladké cesto. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme 20 minút.

2. Z mlieka a pudingových práškov uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. K vychladnutému pudingu pridáme ricottu, práškový cukor, maslo a kyslú smotanu a vyšľaháme hladký krém.

3. Čokoládu nalámeme na kocky a spolu s maslom vložíme na minútu do mikrovlnky. Poriadne rozmiešame.

4. Krém rovnomerne nanesieme na koláč, pofrkáme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť do chladničky. Krájame na úhľadné rezy dlhým rozohriatym nožom.

Prečítajte si tiež:
Budú sa vám slinky zbiehať: 3x poleva na zmrzlinu, ktorá z nej urobí dokonalý dezert

TIP: Nemáte poruke ricottu? Nahraďte ju 200 g masla. Koláčik bude síce trochu ťažší, ale rovnako svieži 🙂 Dobrú chuť!

eskimo-rezy1

eskimo-rezy2

eskimo-rezy3

eskimo-rezy4

eskimo-rezy5

eskimo-rezy6

eskimo-rezy7

eskimo-rezy8

eskimo-rezy9

Máte tip? napíšte nám mailom
Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií