Eskimo rezy – zvládne ich aj kuchár-začiatočník!
A máme tu ďalší recept od našej malej čitateľky Nellky. Tieto Eskimo rezy vám pripomenú známy nanuk a podobne tak vás aj osviežia 🙂
Eskimo rezy
Čas prípravy: 60 minút
Počet porcií: 8-10
Ingrediencie:
Cesto:
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 vanilínového cukru
- 2 vajcia
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2 PL kakaa
Krém:
- 500 ml mlieka
- 2 kokosové pudingy
- 1 balenie syra Ricotta
- 2 PL masla
- 5 PL práškového cukru
- 1 kyslá smotana
Poleva:
- 60 g čokolády na varenie
- 1 PL masla
Postup:
1. Vajíčka vyšľaháme s kryšt. a vanilínovým cukrom do penista, pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakao a vymiešame hladké cesto. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme 20 minút.
2. Z mlieka a pudingových práškov uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. K vychladnutému pudingu pridáme ricottu, práškový cukor, maslo a kyslú smotanu a vyšľaháme hladký krém.
3. Čokoládu nalámeme na kocky a spolu s maslom vložíme na minútu do mikrovlnky. Poriadne rozmiešame.
4. Krém rovnomerne nanesieme na koláč, pofrkáme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť do chladničky. Krájame na úhľadné rezy dlhým rozohriatym nožom.
TIP: Nemáte poruke ricottu? Nahraďte ju 200 g masla. Koláčik bude síce trochu ťažší, ale rovnako svieži 🙂 Dobrú chuť!