fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Domáce maslové kroisanty

Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave raňajok alebo večere sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Domáce maslové kroisanty.

K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!

Domáce maslové kroisanty

Máte radšej slané alebo sladké raňajky? Vďaka svojej neutrálnej chuti sú tieto kroisanty vhodnou alternatívou pre milovníka každej chuti 🙂

Počet porcií: cca 7 (15 kusov)
Čas prípravy: 90 minút

Ingrediencie:
680g hladkej múky
2 vajcia
1 kocka droždia
100 ml teplého mlieka
170 ml teplej vody
50g cukru
soľ
250g masla

Postup:
1. Do preosiatej múky pridáme cukor, soľ, vajcia, pomrvené droždie, vodu, mlieko a vypracujeme cesto. Kvások nepripravujeme osobitne, jednoducho všetko dôkladne vymiesime. Cesto bude hustejšie, ale po pár minútach podkysne a bude sa s ním ľahko pracovať.

2. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a na polovicu naukladáme plátky masla. Preložíme ho na polovicu a znova rozvaľkáme. Prikryjeme utierkou a necháme 15 minút postáť.

3. Po 15 minútach ho znova preložíme, rozvaľkáme, prikryjeme a necháme odstáť ďalších 15 minút.

4. Napokon ho znova preložíme a rozvaľkáme do tvaru obdlžníka na hrúbku približne 0,5 cm. Cesto narežeme na 15 väčších štvorcov a každý štvorec zrolujeme a stočíme do tvaru rožka. Rožky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenia a necháme ešte 15 minút podkysnúť.

5. Na záver ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Vložíme ich do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C dozlatista (cca 17-20 minút).

6. Podávame nasladko s džemom alebo s medom alebo naslano obložené šunkou, syrom, zeleninou. Dobrú chuť!

1

2

3

4

5 6

7

8

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií