fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Hríbové rizoto

Máte tip? napíšte nám mailom

Hoci hubová sezóna síce ešte nezačala, z domácich zásob si môžeme pripraviť chutný a rýchly obed. Máte doma sušené alebo mrazené hríby? Nemusia skončiť len v kapustnici alebo praženici, pripravte si spolu s nami hríbové rizoto, ktorým príjemne spestríte svoj jedálniček 🙂

Hríbové rizoto

Počet porcií: 3-4
Čas prípravy: 1 hodina

Ingrediencie:
40 g sušených miešaných hríbov (cca 100g čerstvých/mrazených)
2 stredne veľké mrkvy
250 g guľatozrnnej ryže
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 čl soli
1 čl vegety
1/2 čl mletého čierneho korenia
1/2 čl mletej červenej papriky

Postup:
1. Sušené hríby si namočíme na pol hodinu do misky s vodou.

2. Medzitým si pripravíme ostatné suroviny. Mrkvu nakrájame na menšie kocky, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak roztlačíme plochou časťou noža a taktiež nadrobno nakrájame.

3. Na rozpálenú kovovú platničku postavíme panvicu, na oleji speníme cibuľu, pridáme cesnak, mrkvu a nakoniec namočené scedené a nakrájané hríby. Všetko spolu chvíľu orestujeme, podlejeme 3 dcl vody, prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 20 minút.

4. Po dvadsiatich minútach pridáme do zmesi ryžu, podlejeme 400 ml vody, ochutíme soľou, vegetou, čiernym korením a červenou paprikou, premiešame a privedieme k varu. Keď začne vrieť, odstavíme z ohňa, prikryjeme pokrievkou a necháme 40 minút dôjsť. Počas tejto doby pokrievku nedvíhame, rizoto nemiešame!

Prečítajte si tiež:
Zapekané kuracie prsia v smotanovo-syrovej omáčke

5. Keď je rizoto hotové, môžeme podávať. Na tanieri ho ešte posypeme strúhaným syrom a ako prílohu môžeme použiť nakladané uhorky alebo zeleninu. Dobrú chuť!

1 2 3 5 6 7 8

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií