Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Využite úrodu z vlastnej záhrady: 3x ľahký obed plný vitamínov

Ľahký obed na každý deň len za pár minút? Ak neviete, čo dnes pripraviť, nechajte sa inšpirovať našimi receptmi, ktoré sú rýchle, svieže, plné vitamínov a navyše v nich zužitkujete úrodu zo záhrady.

1. Cuketové špagety

ľahký obed
Zdroj: fitrecepty.sk

Ingrediencie:

  • 1 menšia cuketa
  • 150 gramov brokolice
  • 3 lyžice gréckeho jogurtu
  • 1 lyžica arašidového masla alebo arašidov
  • 40 gramov strúhanej mozzarelly
  • 50 gramov kvalitnej šunky
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka morskej soli
  • štipka mletého čierneho korenia

Postup:

  1. Cuketu umyjeme a nastrúhame pomocou škrabky alebo strúhadla na špagety.
  2. Brokolicu varíme vo vriacej vode približne 8 minút. Uvarenú ju precedíme a ešte teplú rozmixujeme spolu so strúhaným syrom, strúčikom cesnaku, arašidovým maslom, jogurtom, mletým čiernym korením a štipkou morskej soli.
  3. Do tejto omáčky pridáme  nadrobno nakrájanú šunku a môžeme podávať.

2. Sviežosť zo záhrady

ľahký obed
Zdroj: unsplash.com

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 150 gramov brokolice
  • 200 gramov cukety
  • 200 gramov kvalitnej šunky
  • 1 paradajka
  • 40 gramov hrášku
  • 40 gramov kukurice
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • cesnakové korenie
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Zeleninu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Vysypeme ju na rozpálenú panvicu, pridáme rozmiešané vajíčka, nadrobno nakrájanú šunku, hrášok, kukuricu a za občasného miešania opekáme zhruba 5 minút.
  2. Nakoniec pridáme sójovú omáčku a korenie podľa chuti. Zmes poriadne premiešame a po 2 minútach stiahneme z plameňa.
  3. Servírujeme teplé.

Prečítajte si aj 10 faktov o bryndzových haluškách. Čo ste o nich nevedeli a ako ich pripraviť správne?

3. Cuketové placky

ľahký obed
Zdroj: kuchynalidla.sk

Ingrediencie:

  • 1 kg cukety
  • soľ
  • čierne korenie v mlynčeku
  • 150 gramov údenej slaniny nakrájanej na kocky
  • 2 cibule nakrájané na kocky
  • slnečnicový olej
  • 6 lyžíc hladkej múky
  • 3 vajcia

Postup:

  1. Cuketu ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovice a lyžicou ich zbavíme jadierok. Takto čistenú cuketu nahrubo nastrúhame, osolíme a necháme odstáť približne 15 minút. Cuketu následne dôkladne vyžmýkame.
  2. Slaninu a cibuľu opražíme na panvici na troche oleja do zlatista. Takto osmaženú slaninu s cibuľkou zmiešame s cuketou.
  3. Pridáme múku, vajcia, soľ, čierne korenie a zmes dôkladne premiešame.
  4. Na panvicu s rozpáleným olejom naložíme lyžicou menšie placky, ktoré pražíme z oboch strán do zlatova.

Zdroj: kuchynalidla.sk, fitrecepty.sk

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií