Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Pečený čaj zahreje v zime, ale osvieži v lete

V chladných dňoch príjemne zahreje v podobe teplého čaju, v tých horúcich letných osvieži zaliaty chladnou vodou alebo minerálkou… Reč je o Pečenom čaji. Výber ovocia je individuálny, záleží od vlastnej fantázie, aj od ročného obdobia. Použiť môžeme čerstvé, ale aj mrazené ovocie. Všeobecne platí pomer ovocia a cukru 2:1.

Vznikne nám sladký nápoj nenáročný na prípravu, ale zato veľmi chutný a osviežujúci v každom ročnom období. Dobrú chuť.

Pečený čaj

Čas prípravy: 1 hodina

Ingrediencie:

1500 g ľubovoľného ovocia. V recepte použité:

4 ks jabĺk

1 grapefruit

1 pomaranč

2 mandarínky

polovica citróna

100 g zázvoru

300 g červených a čiernych ríbezlí

6 ks klinčekov

1/2 čl  mletej škorice

1 vanilínový cukor (20 g)

730 g kryštálového cukru

Postup:

1. Pomaranč, grapefruit, mandarínky a polovicu citróna ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Takisto nakrájame aj jablká zbavené jadierok a zázvor. Mrazené ovocie necháme povoliť cca 15 minút pri izbovej teplote (nerozmrazujeme úplne).

2. Všetko ovocie spolu zmiešame a rovnomerne rozložíme na veľký, vyšší plech. Posypeme vanilínovým cukrom, škoricou, klinčekmi a na záver posypeme cukrom.

3. Vložíme do rúry vyhriatej na 150°C a pečieme 30 minút. Potom ovocie opatrne premiešame a dopečieme ešte 10 minút.

4. Plech s ovocím vyberieme z rúry-opatrne, lebo ovocie pustí veľa šťavy a horúce naberáme do zaváraninových pohárov. Ovocie naberáme spolu so šťavou, tá robí čaju príjemnú sladkú ovocnú chuť. Poháre vložíme do hrnca s vodou a sterilizujeme cca 15 minút. Po dokončení fľaše uložíme na utierku a prikryjeme druhou. Necháme vychladnúť.

5. Čaj si pripravíme z 2 PL ovocia a  2 PL šťavy, ktoré vložíme na dno pohára a zalejeme 200 ml vriacej vody.

Recept na pečený čaj
Zdroj: Klocher.sk
Recept na pečený čaj
Zdroj: Klocher.sk
Recept na pečený čaj
Zdroj: Klocher.sk
Recept na pečený čaj
Zdroj: Klocher.sk
Recept na pečený čaj
Zdroj: Klocher.sk

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií