fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Starajte sa o životné prostredie štýlovo: v Taliansku vyrábajú tenisky z kávových zŕn, zamilujú si ich najmä vegáni

Vzhľadom na nie veľmi potešujúce informácie ohľadom životného prostredia, ktoré sa každý deň viac stavajú živnou pôdou pre búrlivé diskusie, sa ráta každá novinka. Pritom ochrana životného prostredia by mala byť samozrejmosťou pre každého jedného z nás. 

Ako najefektívnejšie riešenie sa javí recyklácia, je na vás, či si na záhrade zriadite kompost, kúpite si do domu kompostér alebo začnete dôkladne triediť odpad. 

Materiál budúcnosti?

Aj keď by mal každý začať od seba, spoločne to ide ľahšie. Uvedomujú si to aj veľké spoločnosti – jedna taká je v Taliansku a zameriava sa na ekologickú výrobu obuvi. Na kožu, prípadne jej alternatívu v podobe ananásu alebo iného ovocia či zeleniny, zabudnite. Nový materiál je káva.

Zdroj: upsocl.com

Hoci tenisky reprezentujú nemeckú značku Nat-2, vyrábajú ich ručne v rodinnej továrni v Taliansku, pričom používajú špeciálnu technológiu. Vďaka nej sa snažia čo najviac minimalizovať emisie oxidu uhličitého v ovzduší, a tým znečisťovať miestnu oblasť.

Pre milovníkov kávy

Spoločnosť pomocou tejto novej výrobnej metódy vyrába až dva modely – 100 % organické a vegánske tenisky, jedny sú členkové a druhé o čosi vyššie pre milovníkov street stylu. Toto je jediné, v čom sa líšia, oba modely charakterizuje farba kávy a vôňa.

Zdroj: upsocl.com
Zdroj: upsocl.com

Na výrobu eko tenisiek sa používajú rôzne kávové zrná v závislosti od odpadu, ktorý vznikol počas sezónneho zberu. Modely sú unisex, čo znamená, že okrem toho, že sú šetrné pre životné prostredie vzhľadom na odpad, z ktorého vzniká nový produkt, sú symbolom rodovej rovnosti. Ich cena a pohybuje okolo 400 dolárov, no ak ide o pohodlné chodenie a kvalitný materiál, oplatí sa priplatiť. Vaše nohy sa vám za to poďakujú, ak nie hneď, tak časom určite.

Zdroj: upsocl.com

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií