fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Zeleninová polievka s krupicovými haluškami

Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obedu sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Zeleninovú polievku s krupicovými haluškami.

Máte tip? napíšte nám mailom

Recept na bohatú zeleninovú polievkú s krupicovými haluškami

Čas prípravy: 40 min.
Počet porcií: 5

Ingrediencie:

  • 1 väčšia mrkva
  • 1 kaleráb
  • 1/2 zeleru
  • ružičky brokolice
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2PL masla
  • 1 zelená paprika
  • petržlenová vňať
  • 1,5l vody
  • soľ, vegeta

Na halušky:

  • 1 vajce
  • 4PL pšeničnej krupice
  • soľ

Postup:

  1. Mrkvu, kaleráb a zeler nakrájame na kocky, väčšie časti brokolice rozoberieme na menšie ružičky, papriku pozdĺžne rozkrojíme na dve-tri časti, cibuľu narežeme nadrobno, cesnak roztlačíme čepeľou noža a tiež nadrobno nakrájame.
  2. Vo väčšom hrnci si speníme na masle cibuľu, pridáme zeleninu a chvíľu ju orestujeme, zalejeme vodou, pridáme roztlačený cesnak, papriku, petržlenovú vňať, ochutíme lyžičkou soli a lyžičkou vegety a necháme 25 minút na menšom ohni variť.
  3. Medzitým si v miske rozmiešame vajíčko s krupicou, jemne osolíme a necháme chvíľu postáť.
  4. Tesne pred koncom varenia pridáme po lyžičkách do polievky krupicovú zmes, z ktorej sa nám v polievke uvaria halušky. Necháme povariť ešte 5 minút a odstavíme.

1

2

3

4

5

6

7

8

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií