Tip na rýchlu večeru: Pizzovníky
Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka.
Ak máte radi súhru chutí, ktorá je typická pre pizzu – spojenie syra, paradajkovej omáčky, byliniek, šunky, kukurice či olív, a zároveň by ste radi vyskúšali aj niečo iné ako klasickú pizzu, skúste si pripraviť pizzovníky z lístkového cesta.
Pri príprave večere sa tak už nemusíte trápiť. K postupu prikladáme aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!
Tip na rýchlu večeru: Pizzovníky
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 min
Ingrediencie:
1 balenie lístkového cesta
70g paradajkového pretlaku
150g šunky
70g salámy
100g sterilizovanej kukurice
100g strúhaného syra
oregano
1 vajíčko na potretie
sezamové semienka na posypanie
Postup:
1. Lístkové cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2 mm.
2. Rovnomerne naň rozotrieme paradajkový pretlak a posypeme oreganom.
3. Na paradajkový pretlak naukladáme vrstvu šunky, salámy, syra a kukurice asi 1 cm od okraja.
4. Na záver cesto pozdĺžne zrolujeme, povrch rolky potrieme rozhabarkovaným vajíčkom a podľa chuti posypeme sezamovým semienkom.
5. Pizzovníky nakrájame ostrým nožom na trojuholníky, jednotlivé kúsky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 175°C cca 20-25 minút.
6. Recept je hotový, dobrú chuť 🙂
Inšpirujte sa tiež iným receptom na pizzu: Výborná a jednoduchá domáca pizza