fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Tip na rýchlu večeru: Pizzovníky

Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka.

Máte tip? napíšte nám mailom

Ak máte radi súhru chutí, ktorá je typická pre pizzu – spojenie syra, paradajkovej omáčky, byliniek, šunky, kukurice či olív, a zároveň by ste radi vyskúšali aj niečo iné ako klasickú pizzu, skúste si pripraviť pizzovníky z lístkového cesta.

Pri príprave večere sa tak už nemusíte trápiť. K postupu prikladáme aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!

Tip na rýchlu večeru: Pizzovníky

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 min

Ingrediencie:

1 balenie lístkového cesta
70g paradajkového pretlaku
150g šunky
70g salámy
100g  sterilizovanej kukurice
100g strúhaného syra
oregano
1 vajíčko na potretie
sezamové semienka na posypanie

Postup:

1. Lístkové cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2 mm.

2. Rovnomerne naň rozotrieme paradajkový pretlak a posypeme oreganom.

3. Na paradajkový pretlak naukladáme vrstvu šunky, salámy, syra a kukurice asi 1 cm od okraja.

4. Na záver cesto pozdĺžne zrolujeme, povrch rolky potrieme rozhabarkovaným vajíčkom a podľa chuti posypeme sezamovým semienkom.

5. Pizzovníky nakrájame ostrým nožom na trojuholníky, jednotlivé kúsky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 175°C cca 20-25 minút.

Prečítajte si tiež:
Raňajkový jogurt s krúpami a ovocím

Recept na pizzovníky - 1

Recept na pizzovníky - 2

Recept na pizzovníky - 3

Recept na pizzovníky - 4

5

6. Recept je hotový, dobrú chuť 🙂

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií