fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Rýchly obed: Zapekaná brokolica je hotová raz-dva!

Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obeda sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – zapekaná brokolica.

Máte tip? napíšte nám mailom

Brokolica sa radí k najzdravším zeleninám vôbec. Je známa pre svoje skvelé protirakovinové účinky. Je bohatá na vitamín K, ktorý chráni naše kosti. Už jedna šálka brokolice ti poskytne 92 mg tohto vitamínu. Pripravte si preto zdravý obed, hotový raz-dva – zapekaná brokolica.

K postupu prikladáme aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!

Rýchly obed: Zapekaná brokolica

Čas prípravy: 45 minút
Počet porcií: 3

Ingrediencie:

  • 500 g brokolice,
  • 100 g tvrdého syra,
  • 200 ml šľahačkovej smotany,
  • 1 vajce,
  • soľ.

Postup:

1. Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a naparíme nad hrncom s osolenou vodou do mäkka.

2. Medzitým si v menšej miske rozhabarkujeme vajce so smotanou a pridáme nastrúhaný tvrdý syr, podľa chuti osolíme a premiešame.

3. Naparené ružičky brokolice vložíme do malého pekáča vymasteného olejom a zalejeme pripravenou smotanovou zmesou.

4. Vložíme do rúry vyhriatej na 175 °C a necháme zapiecť 10-15 minút, kým nám syr nechytí zlatú farbu. Podávame so zemiakovou kašou. Zapekaná brokolica je hotová! Dobrú chuť.

1

3

Zapekaná brokolica

Zapekaná brokolica

Príprava brokolice nemusí skončiť len brokolicovým krémom. Spôsobov ako ju pripraviť je oveľa viac, preto je tento recept skvelým nápadom. 🙂

Prečítajte si tiež:
Tip pre milovníkov zdravej stravy: Špaldový posúch
Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií