Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Recept: Hlivová polievka

Recept: Pripravte si rýchlu polievku z hlivy utricovej.

Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Skvelý variant chutného obeda, ktorý vás počas chladnejších dní zahreje, ale i zasýti. Vyskúšajte si pripraviť polievku, ktorú pripravujú už celé generácie žien.
Pri príprave obedu sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Hlivová polievka.

K postupu na hlivovú polievku prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!

Recept – Hlivová polievka

Počet porcií: 6
Čas prípravy: 40 minút

Ingrediencie:

  • 300g hlivy ustricovej
  • 1 petržlen
  • 1 mrkva (v tomto recepte použité baby mrkvičky)
  • 1/2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 ČL vegety
  • 1 ČL soli
  • mleté čierne korenie
  • 1 ČL hladkej múky
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1 PL masla
  • petržlenová vňať
  • uvarená drobná cestovina

Postup:

  1. Hlivu opláchneme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do 2l vriacej vody.
  2. Pridáme na kocky nakrájaný petržlen a mrkvu, soľ, vegetu, trochu čierneho korenia, prelisovaný cesnak a povaríme 20 minút.
  3. Cibuľu nakrájame na drobno a popražíme na masle do zlatista, pridáme lyžičku hladkej múky a urobíme zápražku. Nakoniec pridáme červenú papriku a hneď odstavíme. Premiešame a vylejeme do polievky.
  4. Povaríme ešte 5 minút. Na tanieri si do polievky pridáme uvarenú drobnú cestovinu (fliačky, mušličky, mrveničku) a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Ingrediencie na hlivovú polievku

2

3

Hlivová polievka

Hotová hlivová polievka

Hlivová polievka je hotová. Dobrú chuť!

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií