Recept: Hlivová polievka
Recept: Pripravte si rýchlu polievku z hlivy utricovej.
Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Skvelý variant chutného obeda, ktorý vás počas chladnejších dní zahreje, ale i zasýti. Vyskúšajte si pripraviť polievku, ktorú pripravujú už celé generácie žien.
Pri príprave obedu sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Hlivová polievka.
K postupu na hlivovú polievku prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!
Recept – Hlivová polievka
Počet porcií: 6
Čas prípravy: 40 minút
Ingrediencie:
- 300g hlivy ustricovej
- 1 petržlen
- 1 mrkva (v tomto recepte použité baby mrkvičky)
- 1/2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 ČL vegety
- 1 ČL soli
- mleté čierne korenie
- 1 ČL hladkej múky
- 1 ČL mletej červenej papriky
- 1 PL masla
- petržlenová vňať
- uvarená drobná cestovina
Postup:
- Hlivu opláchneme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do 2l vriacej vody.
- Pridáme na kocky nakrájaný petržlen a mrkvu, soľ, vegetu, trochu čierneho korenia, prelisovaný cesnak a povaríme 20 minút.
- Cibuľu nakrájame na drobno a popražíme na masle do zlatista, pridáme lyžičku hladkej múky a urobíme zápražku. Nakoniec pridáme červenú papriku a hneď odstavíme. Premiešame a vylejeme do polievky.
- Povaríme ešte 5 minút. Na tanieri si do polievky pridáme uvarenú drobnú cestovinu (fliačky, mušličky, mrveničku) a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Hlivová polievka je hotová. Dobrú chuť!