Skúsili sme tieto marinády a odpadli sme! Vyskúšajte ich tiež
Pridajte do svojho grilovacieho repertoára aj tieto marinády. Vybrali sme päť najlepších, ktoré sme ochutnali na vlastnej koži.
1. Pivné cestíčko
Ingrediencie:
- 4 deci svetlého piva podľa vašej chuti,
- 3 lyžice múky,
- olej,
- soľ,
- korenie na grilovanie.
Postup:
Pivo zmiešame so soľou a korením. Aby bola zmes hustejšia, pridáme aj múku a trochu oleja. Mäsko v marináde necháme aj niekoľko hodín, aby bolo chutné a voňavé.
2. Medová marináda
Ingrediencie:
- 200 gramov medu (môžeme pridať alebo ubrať podľa množstva mäsa),
- olej,
- 4 lyžice sójovej omáčky,
- 2 lyžice worchestrovej omáčky,
- 2 lyžice sezamových semienok,
- soľ,
- čierne korenie.
Postup:
Do medu pridáme olej, sójovú a worchestrovú omáčku a premiešame. Prisypeme sezamové semienka, soľ a čierne korenie a zmiešame dokopy. Mäso ponoríme do marinády a necháme ho odstáť v chladničke niekoľko hodín.
3. Diabolská krv
Ingrediencie:
- 4 lyžice oleja,
- 200 gramov bieleho jogurtu,
- 2 lyžičky citrónovej šťavy,
- 3 strúčiky pretlačeného cesnaku,
- 2 nadrobno nakrájané chilli papričky,
- 1 lyžicu najemno nakrájanej petržlenovej vňate,
- 1 lyžičku oregana,
- čierne korenie.
Postup:
Do misky pridáme olej, biely jogurt, citrónovú šťavu, cesnak a premiešame. Potom pridáme všetky suché suroviny a zmes dochutíme čiernym korením podľa vlastnej chuti. Mäso ponoríme do marinády a dôkladne ho ňou potrieme. Takto ho ponorené v marináde necháme niekoľko hodín odstáť v chladničke.
4. Vínové mäsko
Ingrediencie:
- 4 deci vína podľa vašej chuti, odporúča sa biele,
- 3 lyžice múky,
- olej,
- soľ,
- korenie na grilovanie.
Postup:
Víno zmiešame s korením a soľou. Múku a olej pridáme, aby bola zmes hustejšia. Mäso v marináde poriadne vymáčame a necháme odležať v chladničke aj niekoľko hodín.
5. Marináda à la žobrák
Ingrediencie:
- 3 lyžice kečupu,
- 3 lyžice horčice,
- 3 lyžice BBQ omáčky,
- sójová omáčka,
- worchestrová omáčka,
- grilovacie korenie,
Postup:
Do misky pridáme kečup, horčicu, BBQ omáčku a poriadne premiešame. Podľa chuti vlejeme sójovú, worchestrovú omáčku a prisypeme korenie. Po premiešaní do hotovej marinády vložíme mäso a necháme ho odstáť v chladničke aspoň zopár hodín.
Vyskúšajte aj tieto nezvyčajné a jednoduché recepty na grilovanie.