fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Skúsili sme tieto marinády a odpadli sme! Vyskúšajte ich tiež

Máte tip? napíšte nám mailom

Pridajte do svojho grilovacieho repertoára aj tieto marinády. Vybrali sme päť najlepších, ktoré sme ochutnali na vlastnej koži.

1. Pivné cestíčko

Ingrediencie:

  • 4 deci svetlého piva podľa vašej chuti,
  • 3 lyžice múky,
  • olej,
  • soľ,
  • korenie na grilovanie.

Postup:

Pivo zmiešame so soľou a korením. Aby bola zmes hustejšia, pridáme aj múku a trochu oleja. Mäsko v marináde necháme aj niekoľko hodín, aby bolo chutné a voňavé.

2. Medová marináda

Ingrediencie:

  • 200 gramov medu (môžeme pridať alebo ubrať podľa množstva mäsa),
  • olej,
  • 4 lyžice sójovej omáčky,
  • 2 lyžice worchestrovej omáčky,
  • 2 lyžice sezamových semienok,
  • soľ,
  • čierne korenie.

Postup:

Do medu pridáme olej, sójovú a worchestrovú omáčku a premiešame. Prisypeme sezamové semienka, soľ a čierne korenie a zmiešame dokopy. Mäso ponoríme do marinády a necháme ho odstáť v chladničke niekoľko hodín.

3. Diabolská krv

Ingrediencie:

  • 4 lyžice oleja,
  • 200 gramov bieleho jogurtu,
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy,
  • 3 strúčiky pretlačeného cesnaku,
  • 2 nadrobno nakrájané chilli papričky,
  • 1 lyžicu najemno nakrájanej petržlenovej vňate,
  • 1 lyžičku oregana,
  • čierne korenie.

Postup:

Do misky pridáme olej, biely jogurt, citrónovú šťavu, cesnak a premiešame. Potom pridáme všetky suché  suroviny a zmes dochutíme čiernym korením podľa vlastnej chuti. Mäso ponoríme do marinády a dôkladne ho ňou potrieme. Takto ho ponorené v marináde necháme niekoľko hodín odstáť v chladničke.

Prečítajte si tiež:
Čo variť v horúce letné dni? Stavte na cuketu! Inšpirujte sa touto desiatkou receptov

4. Vínové mäsko

Ingrediencie:

  • 4 deci vína podľa vašej chuti, odporúča sa biele,
  • 3 lyžice múky,
  • olej,
  • soľ,
  • korenie na grilovanie.

Postup:

Víno zmiešame s korením a soľou. Múku a olej pridáme, aby bola zmes hustejšia. Mäso v marináde poriadne vymáčame a necháme odležať v chladničke aj niekoľko hodín.

5. Marináda à la žobrák

Ingrediencie:

  • 3 lyžice kečupu,
  • 3 lyžice horčice,
  • 3 lyžice BBQ omáčky,
  • sójová omáčka,
  • worchestrová omáčka,
  • grilovacie korenie,

Postup:

Do misky pridáme kečup, horčicu, BBQ omáčku a poriadne premiešame. Podľa chuti vlejeme sójovú, worchestrovú omáčku a prisypeme korenie. Po premiešaní do hotovej marinády vložíme mäso a necháme ho odstáť v chladničke aspoň zopár hodín.

Vyskúšajte aj tieto nezvyčajné a jednoduché recepty na grilovanie.

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií