fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Skúsili sme tieto marinády a odpadli sme! Vyskúšajte ich tiež

Pridajte do svojho grilovacieho repertoára aj tieto marinády. Vybrali sme päť najlepších, ktoré sme ochutnali na vlastnej koži.

1. Pivné cestíčko

Ingrediencie:

  • 4 deci svetlého piva podľa vašej chuti,
  • 3 lyžice múky,
  • olej,
  • soľ,
  • korenie na grilovanie.

Postup:

Pivo zmiešame so soľou a korením. Aby bola zmes hustejšia, pridáme aj múku a trochu oleja. Mäsko v marináde necháme aj niekoľko hodín, aby bolo chutné a voňavé.

2. Medová marináda

Ingrediencie:

  • 200 gramov medu (môžeme pridať alebo ubrať podľa množstva mäsa),
  • olej,
  • 4 lyžice sójovej omáčky,
  • 2 lyžice worchestrovej omáčky,
  • 2 lyžice sezamových semienok,
  • soľ,
  • čierne korenie.

Postup:

Do medu pridáme olej, sójovú a worchestrovú omáčku a premiešame. Prisypeme sezamové semienka, soľ a čierne korenie a zmiešame dokopy. Mäso ponoríme do marinády a necháme ho odstáť v chladničke niekoľko hodín.

3. Diabolská krv

Ingrediencie:

  • 4 lyžice oleja,
  • 200 gramov bieleho jogurtu,
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy,
  • 3 strúčiky pretlačeného cesnaku,
  • 2 nadrobno nakrájané chilli papričky,
  • 1 lyžicu najemno nakrájanej petržlenovej vňate,
  • 1 lyžičku oregana,
  • čierne korenie.

Postup:

Do misky pridáme olej, biely jogurt, citrónovú šťavu, cesnak a premiešame. Potom pridáme všetky suché  suroviny a zmes dochutíme čiernym korením podľa vlastnej chuti. Mäso ponoríme do marinády a dôkladne ho ňou potrieme. Takto ho ponorené v marináde necháme niekoľko hodín odstáť v chladničke.

4. Vínové mäsko

Ingrediencie:

  • 4 deci vína podľa vašej chuti, odporúča sa biele,
  • 3 lyžice múky,
  • olej,
  • soľ,
  • korenie na grilovanie.

Postup:

Víno zmiešame s korením a soľou. Múku a olej pridáme, aby bola zmes hustejšia. Mäso v marináde poriadne vymáčame a necháme odležať v chladničke aj niekoľko hodín.

5. Marináda à la žobrák

Ingrediencie:

  • 3 lyžice kečupu,
  • 3 lyžice horčice,
  • 3 lyžice BBQ omáčky,
  • sójová omáčka,
  • worchestrová omáčka,
  • grilovacie korenie,

Postup:

Do misky pridáme kečup, horčicu, BBQ omáčku a poriadne premiešame. Podľa chuti vlejeme sójovú, worchestrovú omáčku a prisypeme korenie. Po premiešaní do hotovej marinády vložíme mäso a necháme ho odstáť v chladničke aspoň zopár hodín.

Vyskúšajte aj tieto nezvyčajné a jednoduché recepty na grilovanie.

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií